Business

Cefla raportează rezultate record în 2023, în ciuda incertitudinilor globale

În pofida unui context macroeconomic complicat, marcat de conflicte internaționale și creșterea ratelor dobânzilor, Grupul Cefla a încheiat anul 2023 cu performanțe economice și financiare remarcabile. Potrivit comunicatului de presă emis de companie, cifra de afaceri consolidată a ajuns la 684,9 milioane de euro, în creștere cu 5,8% față de 2022.

Vânzările pe piața italiană au crescut cu 4,2 puncte procentuale, ajungând la 47,2% din totalul cifrei de afaceri, datorită expansiunii activităților din cadrul diviziei de inginerie (Engineering BU), care operează în principal pe piața instalațiilor industriale din Italia.

Profitul net al Grupului Cefla a atins 66 milioane de euro, iar EBITDA s-a situat la un nivel de 92 milioane de euro în 2023. Capitalurile proprii s-au consolidat la 403 milioane euro (+15% față de 2022), reflectând soliditatea financiară a companiei.

Aceste rezultate sunt rodul unor acțiuni strategice specifice implementate de diviziile de business Cefla pentru a face față provocărilor din mediul socio-economic global, protejând în același timp cotele de piață. Printre direcțiile urmate se numără: focalizarea diviziei de inginerie pe tranziția energetică și dezvoltarea de noi instalații cu pile de combustie; strategia de simplificare și schimbare operațională și organizațională adoptată de divizia Finishing pentru a-și menține poziția de lider; gestiunea atentă a lanțurilor de aprovizionare și investițiile continue în inovare și digitalizare ale diviziei de echipamente medicale.

De asemenea, în 2023 Cefla a alocat circa 13,5 milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare și inovare în cadrul diviziilor sale, precum și 2,5 milioane de euro pentru proiecte de sustenabilitate și eficiență energetică menite să reducă consumul de energie al sediilor din Imola. Aceste investiții au permis o diminuare cu 7% a consumului în tone echivalent petrol față de anul precedent.

„Inovația tehnologică, proiectele legate de inteligența artificială și tranziția ecologică se află în centrul viziunii noastre. Rezultatul din 2023 confirmă voința noastră de a investi în toate liniile de business ale Cefla, având ca obiectiv primordial menținerea prezenței solide pe piețe cu maximă competență”, a declarat Paolo Bussolari, Director General Cefla.

La rândul său, Președintele Gianmaria Balducci a subliniat: „În pofida contextului extrem de incert, Cefla se bazează pe fundamente solide, cu un portofoliu vast de clienți, o excelentă reputație și o vizibilitate internațională sporită grație rezultatelor foarte bune obținute. Grupul nostru și-a făcut un atu din abilitatea de a construi conexiuni între diferite piețe. Abordarea noastră față de viitor evoluează, dar responsabilitatea, angajamentul și atenția sporită la inovare rămân obiectivele noastre de bază.”

De-a lungul celor 90 de ani de existență, Cefla a evoluat de la o mică cooperativă specializată în instalații electrice și termohidraulice, fondată în 1932 la Imola, până la un grup multisectorial de anvergură globală. Compania și-a extins treptat aria de activitate, pătrunzând în domenii precum amenajări de magazine (1950), finisarea suprafețelor (1964), echipamente medicale dentare (1998), iluminat cu LED-uri și tehnologii pentru agricultură (2016). Procesul de internaționalizare a început în anii ’80, Cefla consolidându-și poziția de lider în cele patru sectoare principale de activitate în anii 2000.

Sursa Cefla

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână