Deco&Design

De ce avem nevoie de creativi?

Pentru că au idei. Pentru că sunt altfel. Pentru că iubesc ce fac și fac ce simt. Pentru că dincolo de epatarea artistică vin cu soluții practice. Creează cu fantezie și ne bucură când îi descoperim. Produc emoții pentru că fiecare piesă spune o poveste. Muncesc mult ca să ne transmită povestea, emoția, starea de spirit. Sunt atenți la detalii și fac eforturi să se autodepășească. Sunt originali, vor să atragă atenția, le place să surprindă, iubesc să se distingă. Se implică pentru că simt și înțeleg nevoia de progres și schimbare. Inovează și ne pun în mișcare.

Selecția mea de exemple concrete se bazează atât pe elementul estetic, cât și pe cel practic al fiecărui produs. Interesant este mobilierul din plăci lamelare produs de Linia furniture. Pentru masă au folosit placaj de plop triplu stratificat finisat cu lac transparent. Scaunele realizate prin tehnologie modernă de tăiere cu laser se remarcă prin linii curbe neregulate ca și când au preluat forma celor care au stat pe ele.

linia_03

Ochelari din lemn aveți de unde alege, dar dacă vă plac aceștia puteți afla mai multe despre ei aici.

lunet eyewear

Sunt fabricați manual din lemn de nuc, cireș și stejar, iar pentru a le spori rezistența și flexibilitatea s-au folosit inserții de mesteacăn. Sunt fini, delicați și totuși robuști.

lunet eyewear

Inspirați de vremuri trecute, creatorii Lunet Eyewear au realizat un monoclu în două variante – stejar și nuc. Mai mult ca simbol de eleganță și pentru pretarea lui la o utilizare originală, decât pentru utilitatea pe care o avea inițial.  Cei cărora le plac accesoriile simple și rafinate cu siguranță îl vor aprecia și vor ști cum să îl pună în valoare.

lunet_mono

Cu lemn din pădurile noastre de rășinoase creezi fără să vrei produse unicat. Așa sunt caietele cu coperți din lemn produse de Maria Buracu. Pentru cele mai simple dintre modele a ales lemn de brad și trei nuanțe de finisaj: natural, verde măsliniu și brun.

woodish coperti lemn

coperti lemn

Accesoriile următoare sunt 100% făcute în Romania și împletesc într-un mod distins și exclusivist moda cu lemnul. Acest brand românesc propune o versiune naturală a clasicelor papioane prin folosirea lemnului ca material alternativ. Există pe site-ul lor modele cu mult caracter produse din diverse specii de lemn tare.

 

patore papion lemn

Fiecare dintre aceste produse utilizează într-un mod valoros lemnul, fie că este vorba despre reinterpretarea unor produse de bază, fie a unora de ordin estetic unde lemnul a fost folosit ca material alternativ. Pentru toate aceste produse pasiunea și atenția pentru detalii nu se oprește la creație. Acesta este un alt motiv pentru care s-au aflat printre preferințele mele.

Aprecierile mele tuturor atât pentru creații, cât și pentru modul de prezentare ales de fiecare.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian