Prezentare case din lemn

Casa cochilie cu pereții de șindrilă

Cum am văzut că v-a plăcut casa din grinzi de lemn stivuite, m-am gândit să vă arăt o altă casă interesantă. Inspirat de o cochilie, arhitectul finlandez Olavi Koponen a proiectat casa combinând lemn, beton și oțel. Totul se combină organic și dă o senzație de fluiditate, o structură care „curge” din interior spre exterior. Casa cochilie se află în Espoo, Finlanda.

Casa mai are un element de atracție. Lemnul care acoperă atât pereții exteriori, cât și pe cei interiori și tavanul, este șindrilă din larice siberian. În timp, acest lemn se va închide la culoare, devenind din ce în ce mai frumos. În plus, casa are un aspect foarte interesant, chiar vesel.

casa cochilie

Cochilia începe în living și înaintează în spirală, înălțându-se. Există 2 aripi ale casei, una rezervată livingului și cealaltă pentru baie, dressing și zonele de depozitare. Casa este înconjurată de o gradină pietruită care contrastează plăcut cu lemnul pereților.

casa cochilie

Fiecare capăt al spiralei se incheie cu un perete vitrat și o ieșire pe terasă, la parter, sau pe balcon, la etaj. În răsucirea casei, două zone ajung una în fața celeilalte. La un moment dat există o „felie” tăiată în cochilie, iar cei 2 pereți formați sunt vitrați. Astfel casa cochilie, în ciuda adâncimilor ei, devine foarte luminoasă, ferestrele lăsând lumina naturală să o cucerească.

casa cochilie

Interiorul respectă și el aspectul de cochilie. Două scări paralele, de culori diferite, în formă de spirală, permit accesul la nivelul superior. Pereții sunt curbi, iar mobila urmeză conturul lor.

casa cochilie

Pereții și tavanul oferă interiorului un aspect de cabană. Nu sunt ziduri care să despartă spațiile. Există totuși o separare a spațiilor dată de pereții curbi care blochează vederea de la o zonă la alta. Cum, exceptând pereții cochiliei, alți pereți nu mai există, așezarea mobilei necesită ceva creativitate și inventivitate.

casa cochilie

În casa cochilie și baia are partea ei de originalitate. Aici, unde te aștepți să găsești mai multă intimitate, ai parte de un perete vitrat. Doar dușul, sub forma unei cabine placate cu gresie, este ascuns de privirile indiscrete.

casa cochilie

Bucătăria are dulapurile ușor curbe, aidoma pereților casei.

casa cochilie

Spațiile suplimentare necesare aici sunt realizate cu panouri din lemn, perfect integrate în aspectul general al casei.

casa cochilie

Casa cochilie este un concept interesant, care te invită să avansezi spre interior pentru a o descoperi. Nu-și arată secretele la prima vedere, ci totul se dezvăluie treptat, o dată cu pătrunderea în adâncimile cochiliei.

(sursa: trendir.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter