Deco&Design Prezentare case din lemn

Casa cochilie cu pereții de șindrilă

Cum am văzut că v-a plăcut casa din grinzi de lemn stivuite, m-am gândit să vă arăt o altă casă interesantă. Inspirat de o cochilie, arhitectul finlandez Olavi Koponen a proiectat casa combinând lemn, beton și oțel. Totul se împletește organic și dă senzația de fluiditate, o structură care curge din interior spre exterior. Casa mai are un element de atracție. Lemnul care acoperă atât pereții exteriori, cât și pe cei interiori și tavanul, este șindrilă din larice siberian. În timp, acest lemn se va închide la culoare devenind din ce în ce mai frumos. În plus, casa care se află în Espoo, Finlanda, are un aspect foarte interesant, chiar vesel.

casa cochilie

O cochilie pe două niveluri

Cochilia începe în living și înaintează în spirală, înălțându-se. Casa are două aripi, una rezervată livingului și cealaltă pentru baie, dressing și zonele de depozitare. Este înconjurată de o gradină pietruită care contrastează plăcut cu lemnul pereților.

Fiecare capăt al spiralei se încheie cu un perete vitrat și o ieșire pe terasă, la parter sau pe balcon, la etaj. În răsucirea casei, două zone ajung una în fața celeilalte. La un moment dat există o felie tăiată în cochilie, iar cei 2 pereți formați sunt vitrați. Astfel casa cochilie, în ciuda adâncimilor ei, devine foarte luminoasă, ferestrele lăsând lumina naturală să o cucerească.

Interiorul respectă și el aspectul de cochilie. Două scări paralele de culori diferite, în formă de spirală, permit accesul la nivelul superior. Pereții sunt curbi, iar mobila urmează conturul lor. Pereții și tavanul oferă interiorului un aspect de cabană. Nu sunt ziduri care să despartă spațiile. Există totuși o separare a spațiilor dată de pereții curbi care blochează vederea de la o zonă la alta. Cum, exceptând pereții cochiliei, alți pereți nu mai există așezarea mobilei necesită ceva creativitate și inventivitate.

În casa cochilie și baia are partea ei de originalitate. Aici, unde te aștepți să găsești mai multă intimitate, ai parte de un perete vitrat. Doar dușul, sub forma unei cabine placate cu gresie, este ascuns de privirile indiscrete. Iar bucătăria are dulapurile ușor curbe, aidoma pereților casei. Spațiile suplimentare necesare aici sunt realizate cu panouri din lemn perfect integrate în aspectul general al casei.

casa cochilie

casa cochilie

casa cochilie

casa cochilie

casa cochilie

casa cochilie

Casa cochilie este un concept interesant, care te invită să avansezi spre interior pentru a o descoperi. Nu-și arată secretele la prima vedere, ci totul se dezvăluie treptat, o dată cu pătrunderea în adâncimile cochiliei.

(sursa: trendir.com)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian