Deco&Design

Conacul tinerilor Brătescu

Conacul Brătescu este o clădire impozantă, care fură privirile celor care sunt în trecere prin Bran și cu siguranță, atrage atenția celor care sunt în căutare de „altfel” de locații pentru petrecerea vacanțelor. Când am văzut acest loc, mi-am spus că la cât este de frumoasă clădirea, sigur voi descoperi și un interior pe măsură. Interiorul acela cu gust, autentic și frumos completat cu mobilier și vechi și nou, interior pe care îl caută foarte mult străinii care vin să ne viziteze țara. Îmi place și faptul că fiind o construcție relativ recentă este perfect armonizată arhitectural cu stilul zonei.

conacul brătescu

Aparține unei familii de tineri care și-au dorit să construiască ceva special, ceva care impresioneze și să ofere turiștilor experiențe bogate. Cu siguranță, au făcut o alegere minunată, inspirată de contextul regiunii și al vecinătății cu castelul Bran. Conacul Brătescu este integrat în circuitul turistic și oferă o atmosferă de casă boierească transilvăneană. În plus, are atașată o poveste de familie care susține frumos acest concept.

conacul brătescu

Arhitectul Gabriel Henegar a realizat arhitectura construcției. Bârnele din lemn, balcoanele romantice, ferestrele largi şi spaţiile mari pentru camere şi restaurant creează un spaţiu foarte plăcut, capabil să inspire. La construcția acestui conac s-au folosit soluții moderne, acoperișul fiind prevăzut cu panouri solare.

conac-bratescu-exterior

Impresionantă este și munca designerului Marinela Filip care a gândit fiecare colț al interiorului. Alegerile ei în materie de mobilier, decorațiuni sau de amplasare a lor conferă personalitate fiecărui spațiu. Piesele de mobilier și obiectele decorative vechi, corpurile de iluminat sunt într-o armonie perfectă cu stilul arhitectural al spațiului.

conacul-bratescu-rest

Camerele Conacului Brătescu au design unic. Se descriu ca fiind o îmbinare armonioasă de stil retro şi modern. Atenţia exagerată pentru detalii, rafinamentul şi mobilierul original de epocă impresionează.

conac-bratescu-mobilier

Aproape tot mobilierul din Conac este de epocă, autentic, recondiţionat sau reconfigurat pentru a fi adaptat fiecărei încăperi. Mobilierul pictat din baie este în pur stil transilvănean completând stilul general.conacul brătescu

Într-una dintre camere, deasupra patului, de jur-împrejur se află o poliţă ţărănească din lemn. Este o cameră rustică cu ferestre pe trei laturi, atmosferă romantică și panoramă deschisă spre trei direcții.conacul brătescu

Sobrietatea mobilierului de epocă, accentuată de podeaua și tavanul cu bârne și lambriuri maro închis, este contrabalansată de romantismul florilor albastre pe fond alb.

conacul brătescu

Mansarda decorată în stil tradițional, adună la un loc piese autentice sau reconfigurate în manieră modernă.

conacul brătescu

Noptierele confecționate din bucăți de lemn tăiat, „mașina de cusut rustică”, covoarele țărănești, vasul din ceramică de Cucuteni, oglinda încrustată în fotă, lavoarul pictat manual …

conacul brătescu

Nu este un secret că Bran este unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Mulțimea de turiști care îl „ocupă” cu orice prilej de mini-vacanță, precum și nenumăratele pensiuni, vile și case care au umplut zona sunt dovezi clare. Dar, pentru că acest Conac este un loc al celor care prețuiesc poveștile, tradițiile și bunul gust, te poate face să revii și să revezi Branul de nenumărate ori.

Imagini: conaculbratescu.ro

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian