Idei de meșterit

Masa de toaletă – proiect DIY pentru un cadou

Sărbătorile sunt intotdeauna prilej pentru cadouri. Dar ce cadou poate fi mai potrivit decât unul pe care-l construiești singur? Căutând tot soiul de idei pentru cadouri de tip DIY și comparându-le cu o listă a necesităților a rezultat următorul proiect, o masă de toaletă sau un birou pentru machiaj, cum îi mai spun eu. Fiind limitat de spațiu, dimensionarea biroului a fost destul de directă, el măsurând 1000 x 410 x 750 mm. În vederea proiectării aveam următoarele așteptări: număr suficient de sertare pentru a oferi spațiul necesar produselor de machiaj, oglindă mare, multe becuri pentru o lumină puternică, aspect vintage pentru a se mula cu restul încăperii.

Masa de toaleta proiect DIY

Deoarece produsul final urma să fie acoperit cu vopsea, nu avea prea mult sens să folosesc lemnul ca material de construcție. Așadar, proiectul a fost realizat în întregime din MDF de 18mm, respectiv 12mm pentru sertare. Întregul proces de realizare de la schiță până la finisaj îl găsiți aici

Masa de toaleta proiect DIY

Mai multe proiecte realizate de Marian Moise puteți vedea aici.

Marian Moise

Fascinat de intregul spectru al lemnului, inginer in electronica si telecomunicatii pe timp de zi, tamplar in devenire in timpul liber.

6 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Ce bine era daca ati fi scris si dimensiunile,pentru cei care ar dori sa o faca dar nu au stiinta sa calculeze sertarele.

  • Pentru a calcula dimensiunile unui sertar trebuie sa stim trei lucruri: dimensiunea golului (locul unde va intra setarul), gliserele ce urmeaza a fi folosite si grosimea materialului din care se va face sertarul.
   Din latimea golului se va scadea grosimea glisierelor (26mm in cazul celor pe bile) si astfel va rezulta latimea sertarului.
   Un exemplu: pentru un gol de 400 mm x 600 mm x200 mm (latime x lungime/adancime x inaltime), glisiere pe bile 45mm de 600 mm lungime si material MDF de 18 mm vom avea urmatoarele dimensiuni:
   2 bucati x 348x150mm (partile din spate si fata), 2 bucati x 600x150mm (partile laterale) si 348x564mm fundul sertarului.
   La final va veni si fateta sertarului 436x198mm (presupunand ca peretii carcasei au si ei 18mm grosime).

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian