Cum Să... Finisare DIY Grădină Idei de meșterit Tehnici de Finisare

Finisarea si recondiționarea mobilierului de exterior cu uleiurile Borma Wachs

În fiecare grădină, mobilierul este adesea un element central, oferind un spațiu confortabil și plăcut pentru relaxare și socializare în aer liber. Cu toate acestea, expunerea la elementele naturii poate duce la uzura și deteriorarea lui treptată. Din fericire, o soluție simplă și eficientă pentru revitalizare este finisarea și recondiționarea lui cu ulei. Această tehnică nu doar că îmbunătățește aspectul mobilierului de grădină, dar și prelungește durata sa de viață, oferindu-i protecție împotriva factorilor externi.

Uleiul, metodă tradițională și eficientă de protecție a lemnului

Finisarea cu ulei este o tehnică veche de protejare și îmbunătățire a suprafeței lemnului folosită încă din cele mai vechi timpuri. Metoda se bazează pe aplicarea unui strat subțire de ulei natural sau sintetic pe suprafața lemnului, în scopul de a-i accentua frumusețea naturală și de a-i oferi protecție împotriva factorilor de mediu.

Uleiul este foarte eficient pentru că protejează lemnul la exterior, dar și în interior. El pătrunde în porii lemnului și formează o barieră protectoare în interiorul fibrelor acestuia. Acest proces de penetrare adâncă îi conferă lemnului o protecție excelentă împotriva umidității, a temperaturilor extreme și a altor agresiuni externe.

Dacă în trecut finisarea cu ulei avea dezavantajul unui timp lung de așteptare pentru ca uscarea să fie completă, variantele moderne de ulei pentru finisarea lemnului, fie ele naturale sau sintetice, au uscarea mult mai rapidă. De asemenea, modul de aplicare este simplu astfel încât poate fi făcut de oricine acasă. Condiția obținerii unui finisaj cât mai durabil și rezistent este folosirea unor produse de calitate și respectarea indicațiilor privind aplicarea și întreținerea.

Beneficiile folosirii uleiului pentru finisarea și recondiționarea mobilierului de grădină

Unul dintre avantajele finisării cu ulei este că evidențiază și pune în valoare textura și fibra naturală a lemnului. În loc să acopere suprafața cu un strat gros, uleiul pătrunde în profunzimea fibrelor lemnului, accentuând astfel detaliile și caracteristicile naturale ale acestuia.

Un alt beneficiu major al finisării cu ulei este capacitatea sa de a proteja lemnul împotriva umidității și a razelor UV. Uleiurile specifice pentru mobilierul de exterior sunt formulate pentru a rezista la expunerea constantă la soare, ploaie și umiditate, prevenind astfel deteriorarea și decolorarea lemnului în timp. Uleiul oferă o barieră protectoare împotriva umezelii, razelor UV și altor agenți de deteriorare, prevenind astfel putrezirea, decolorarea și crăparea lemnului.

Finisarea cu ulei oferă o finisare flexibilă, ușor de reparat și întreținut. Dacă suprafața mobilierului se deteriorează în timp sau suferă zgârieturi, acestea pot fi reparate ușor prin șlefuirea ușoară a zonei afectate și aplicarea unui nou strat de ulei. Spre deosebire de alte materiale, reparația nu se va evidenția ca o pată, aspectul fiind la fel ca cel anterior.

Nu în ultimul rând, uleiurile pentru mobilier sunt formulări prietenoase cu mediul înconjurător, fără substanțe chimice dăunătoare sau emisii nocive.

 

 

Uleiurile Borma Wachs, o alegere rezistentă pentru mobilierul de grădină

Borma Wachs este un brand recunoscut pentru calitatea produselor de finisare a lemnului. Specialiștii Loma Tech (Bormaromania.ro), companie distribuitoare a produselor Borma Wachs în România, recomandă uleiurile Teak Oil și Danish Oil pentru finisarea mobilierului de grădină.

Teak Oil este un produs pe bază de ulei, gata de utilizare, potrivit pentru toate suprafețele din lemn interioare și exterioare. Utilizarea lui face suprafața hidrofugă, îi conferă un aspect natural plăcut și protejează împotriva agenților dăunători atmosferici și biologici.

Danish Oil sau Decking Oil HD este un amestec special de uleiuri fără miros cu impact redus asupra mediului care protejează orice tip de lemn. Se usucă foarte repede după aplicare și conferă suprafeței un efect decorativ plăcut. Conținutul de filtre UV și conservanți îl fac potrivit pentru uz exterior.

Pașii pentru finisarea mobilierului de grădină cu aceste produse sunt următorii:

    • Pregătirea lemnului. Asigurați-vă că lemnul este curat, uscat și bine șlefuit astfel încât să fie neted, fără impurități fiind astfel asigurată o aderență bună.
    • Aplicarea uleiului de teak. Uleiul se amestecă bine în ambalaj, după care se aplică pe suprafața lemnului cu o pensulă sau un tampon. Se lasă să absoarbă bine 30 minute, apoi se șterge excesul. Se lasă să se usuce 24 de ore.
    • Aplicarea decking oil. Se aplică cu pensula sau rola, după uscarea completă a uleiului de teak. Se aplică strat uniform, continuu și subțire. Dacă este necesar se aplică și al doilea strat după uscarea completă a primului.
    • Întreținere. Pentru o calitate bună a peliculei și rezistență în timp trebuie respectați timpii de uscare. Întreținerea se face reaplicând periodic un strat de Danish oil în funcție de expunerea la intemperii și uzură.

Folosind materialele Borma Wachs menționate și respectând tehnologia, mobilierul de grădină va fi protejat împotriva intemperiilor, inclusiv umiditate, raze UV și variații de temperatură, păstrând frumusețea naturală a lemnului. De asemenea, va avea rezistență sporită la uzură și zgârieturi, fiind ideal pentru utilizare intensă. Ușurința în aplicare și întreținere, fără necesitatea uneltelor speciale, face din aceste produse alegerea optimă pentru utilizarea lor, atât de utilizatorii ocazionali, cât și de cei pasionați de bricolaj.

Loma Tech (Borma Shop) – distribuitor Borma Wachs

Poți achiziționa uleiurile Borma Wachs de la Loma Tech, principalul distribuitor al produselor Borma Wachs în România, pe site-ul bormaromania.ro. Compania cu sediul în Arad și-a propus să aducă pe piața românească produse inovatoare, recunoscute internațional pentru calitatea și eficiența în restaurarea și întreținerea lemnului. Parteneriatul cu Borma Wachs nu doar confirmă angajamentul Loma Tech de a oferi produse de top, ci și reflectă intenția de a promova soluții durabile și prietenoase cu mediul.

Loma Tech are o lungă și bogată experiență în comerțul cu lacuri și vopsele. De-a lungul timpului a investit în echipamente de ultimă generație astfel încât să asigure colorarea computerizată a produselor pe bază de apă, ulei sau ceară în condiții optime. Capacitatea lor internă de personalizare permite adaptarea precisă la nevoile utilizatorului, oferind o gamă vastă de nuanțe și finisaje. Controlul direct asupra procesului de colorare permite menținerea caracteristicilor și a calității produselor livrate.

Gama de produse Borma Wachs, de a cărei distribuție compania arădeană este foarte mândră, include soluții diverse pentru tratarea lemnului, de la ceară, uleiuri pentru lemn și lacuri, până la produse specifice pentru restaurare și conservare. Produsele sunt recunoscute pentru finisajele de excepție și protecția de lungă durată, indiferent că este vorba de restaurarea mobilierului, întreținerea pardoselilor din lemn sau aplicarea finisajelor pentru elemente exterioare.

Specialiștii Loma Tech (Borma Shop) au fost pregătiți la sediul Borma Wachs astfel încât pot oferi oricând consiliere ante și post-vânzare. Experiența acumulată permite rezolvarea cerințelor celor mai exigente proiecte, iar stocurile permanente asigură continuitate și disponibilitate. Din ce am aflat de la ei, livrarea poate fi făcută rapid în toată țara, termenele fiind dependente doar de eficiența serviciilor de curierat.

Finisarea și recondiționarea mobilierului de grădină cu ulei reprezintă, nu doar o modalitate practică de protejare a investiției, ci și o oportunitate de a păstra și de a evidenția frumusețea naturală a lemnului în spațiul vostru exterior. Prin urmare, acest proces simplu poate transforma complet aspectul și funcționalitatea grădinii, oferindu-vă un spațiu plăcut și relaxant pentru a vă bucura de natură și de momente de relaxare în aer liber.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Danish Oil este un ulei special creat pentru lemnul de interior si exterior, bricolaj si instalatii, avand la baza uleiuri si rasini naturale. Produsul permite impermeabilizarea lemnului si confera o finisare transparenta si durabila. Odata aplicat, acesta ofera lemnului o protectie excelenta la apa, murdarie si uzura.
    In concluzie, finisarea cu ulei este o solutie moderna si eficienta pentru a avea mobilierul de gradina protejat si revitalizat. O alegere inteligenta pentru a te bucura de un spatiu confortabil si placut in natura, fara grija uzurii sau deteriorarii premature a mobilierului tau.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian