Produsul zilei

Ceară Saflor pentru lemn interior Kreidezeit

Ceară naturală pentru lemn – Ceara Saflor pentru lemn folosit la interior de la Kreidezeit. Ceara are avantajul că nu îngălbenește în timp și este total naturală putând fi folosită fără probleme la finisarea mobilierului pentu copii și chiar a jucăriilor.

ceara naturala pentru lemn
Ceară Saflor pentru lemn interior Kreidezeit
Nu tot ce se vinde ca ceară este ceară naturală

Ceara pentru mobilă din magazinele de bricolaj sunt în general amestecuri de ceruri naturale și artificiale dizolvate în solvent. În trecut era folosită ceara de albine. Acum, ceara ca atare, este folosită foarte rar. Cerurile artificiale sunt amestecuri de parafine rezultate în urma procesului de distilare a petrolului. Sunt atât în formă solidă – mai greu de aplicat, fiind uneori nevoie de metode speciale de aplicare – sau sub formă de pastă, aplicarea fiind în acest caz mult mai simplă.

Aceste materiale pot fi folosite pentru finisarea lemnului și a mobilei, dar nu pot fi considerat produse naturale. Dacă cerința este să fie finisată mobila pentru copii sau jucării nu se recomandă folosirea lor și unele nici nu sunt acceptate de standardele europene.

Ce este ceara Saflor sau ceara de șofrănaș

Ceara Saflor (de șofrănaș) de la Kreidezeit este fabricată din ceară de albine înălbită cu substanțe fără clor. Ceara nu este însă tratată chimic, albirea fiind făcută cu produse naturale așa cum se făcea și în trecut. La final bazicitatea este neutralizată pentru a obține un produs neagresiv.

Este o ceara naturala pentru lemn, de calitate extraordinară, care se aplică simplu și ușor. În timpul aplicării, al uscării sau al utilizării obiectelor finisate nu sunt emanate mirosuri deranjante. Ceara este transparentă și păstrează culoarea, textura și frumusețea naturală a lemnului.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale cerii Saflor este faptul că nu îngălbenește în timp. Cerurile naturale folosite sunt de obicei amestecuri de ceară de albine și ulei de in. Uleiul este cel care îngălbenește în timp. Ceara Saflor este produsă fără ulei de in, conținând în schimb ulei de șofrănaș, mult mai stabil în timp.

Pricipalele proprietăți ale cerii Saflor sunt:

  • produs 100% natural
  • nu îngălbenește
  • are efect antistatic
  • nu are miros
  • ușor de aplicat
  • fără emisii periculoase pentru sănătate
  • transparență
  • păstrează textura lemnului și scoate în evidență frumusețea lui naturală
  • aspect final natural și mătăsos.

Compoziția completă a produsului Ceară saflor sau de șofrănaș: ulei de șofrănaș, ulei rezistent de tung, ceară de albine înălbită fără clor, substanțe uscate ce nu conțin metale grele (plumb).

Mod de aplicare

Ceara poate fi aplicată pe toate suprafețele de lemn care sunt folosite la interior. Se poate aplica direct pe lemnul netratat sau pe suprafețe pe care au fost aplicate uleiuri naturale. Poate fi folosită și pentru protejarea mobilierului lăcuit. Este recomandată în special pentru mobilă, jucării și lambriuri.

Ceara Saflor se aplică nediluată, cu pensula specială pentru ceară (pensula rotundă cu peri mai duri), trafaletul sau cârpa. Este foarte important ca ceara să fie aplicată cu mișcări repetate, circulare inițial iar la final în lungul fibrei, pentru a intra foarte bine în lemn.

După aplicare se lasă 30 min, chiar o oră, pentru ca lemnul să absoarbă cât mai bine ceara, după care excesul este șters înainte să înceapă uscarea. Ștergerea se face cu cârpa de bumbac uscată.

Este necesar ca, după întrebuințare, cârpele folosite îmbibate cu ulei sau ceară și celelalte unelte folosite să fie spălate cu apă și săpun și uscate la aer. Dacă nu sunt spălate trebuie puse în container închis sau în containere peste care se pune apă pentru că prezintă pericol de autoaprindere datorită conținutului de uleiurilor eterice. Fenomenul se numește autocombustie, fenomen specific tuturor cerurilor și uleiurilor.

Dacă aveți de ceruit ceva în viitorul apropiat, nu ratați ocazia. Spor la muncă și succes!

Link către magazin:  ceara Saflor pentru lemn interior Kreidezeit

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian