Forestier

Cinci sfaturi despre servicii de gater mobil de la un lucrător cu experiență în debitarea lemnului pe comandă

Urmăriți acest interviu pentru a afla mai multe informații despre debitarea lemnului pe comandă cu ajutorul unui fierăstrău panglică mobil.

Keith Threadgall este un tăietor de material lemnos din Scoția. A început să opereze un fierăstrău Wood-Mizer încă din anul 1999, mai întâi ca operator cu normă întreagă și mai târziu ca tăietor pe bază de comandă. În prezent, Keith conduce propria sa companie de fierăstraie mobile cu sediul în Scoția de Sud, care efectuează debitare lemnoasă pentru clienții din întreaga Scoție. „Am debitat lemn de peste 20 de ani”, spune Keith. Este cunoscut în zonă ca o firmă de gatere mobile care prestează servicii de calitate.

Sfatul 1 – Descoperiți-vă clienții și piața în care puteți activa

Când face debitare lemn pe comandă, Keith vizitează o mulțime de fermieri, proprietari și alte persoane care au nevoie de debitarea buștenilor. Fermierii și proprietarii au nevoie, de obicei, de cherestea de rășinoase pentru construcția de clădiri, garduri, placări și alte proiecte. Keith afirmă că mulți dintre clienții săi obișnuiți sunt constructori care au nevoie de cherestea personalizată provenită din buștenii de stejar pe care îi dețin.

Sfatul 2 – Planificați-vă călătoriile în detaliu, vizitați cât mai mulți clienți din zona respectivă

O mare parte din Scoția rurală este mai greu accesibilă. Uneori, Keith pleacă de acasă câteva zile, deoarece îi ia până la cinci ore pentru a ajunge în părți mai îndepărtate din Scoția de Nord cu multe drumuri cu o singură bandă. „De multe ori, merg cu o zi mai devreme și mă cazez la o pensiune, în apropierea locului de lucru. Încerc, de obicei, să îmi coordonez lucrul pentru diferiți clienți din zonă, pentru a petrece mai puțin timp pe drum. Câteodată, clienții acceptă să sosesc după-amiaza, deoarece au nevoie de timp dimineața, pentru a se pregăti de vizita mea. Acest lucru este de cele mai multe ori în favoarea mea”, spune Keith.

Sfatul 3 – Luați cu voi pânze, piese de schimb, unelte și alte consumabile

De obicei, Keith călătorește singur, așa că trebuie să se asigure că are cu el suficiente piese de schimb și pânze. „De obicei călătoresc de unul singur și dacă este nevoie de asistență sau utilaje speciale, las acest lucru în seama clientului. Îmi iau mereu suficient combustibil pentru fierăstrău, pânze, piese de schimb, fierăstrău cu lanț și alte unelte”. De obicei, iau patru până la șase pânze pentru o zi de tăiat, ceea ce îmi asigură în jur de una-două ore de debitare per fiecare pânză. Dacă merg pentru 3-4 zile, atunci iau cel puțin 20 de pânze reascuțite și cel puțin o cutie de pânze noi de rezervă. În ceea ce privește piesele de schimb, de obicei, iau curele de transmisie B57, role de ghidare a pânzei, piulițe și șuruburi pentru reglarea alinierii ghidajului și filtre de combustibil. Practic, aceste lucruri de obicei nu sunt disponibile în zone îndepărtate”, spune Keith.

Sfatul 4 – Oferiți clientului date exacte și fiți punctual întotdeauna

Debitarea mobilă nu reprezintă o piață cu prea multă competiție în Scoția. Disponibilitatea l-a ajutat pe Keith să aibă tot mai multe comenzi: „O mulțime de rezultate vin în urma muncii și dăruirii, putând chiar planifica pentru viitor. Uneori, tăietorii la comandă spun doar că vor avea timp peste câteva săptămâni, dar nu oferă o dată exactă. Încerc întotdeauna să specific data exactă când pot vizita clienții. Acest lucru le permite să organizeze forța de muncă, utilaje, spații și lemnul necesar a fi debitat”, spune Keith.

Sfatul 5 – Nu aveți rețineri, împărtășiți-vă experiențele, vindeți fierăstraiele când e cazul

Keith afirmă că mulți dintre clienții săi caută fierăstraie second-hand. Unii clienți sunt interesați să achiziționeze un fierăstrău și le place să facă ei anumite activități. „Îmi păstrez fierăstraiele timp de un an sau doi și apoi le vând. Am constatat că există o categorie de prețuri în care oamenii vor cumpăra un fierăstrău și îl vor păstra pentru lucru cu normă parțială.”

Cumpărați fierăstraiele panglică fiabile și pânzele panglică de calitate fabricate de Wood-Mizer!

www.woodmizer.ro

 

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian