Izolarea casei Tencuieli și finisaje interioare

Casa de la Miroslava – Izolare fațadă cu termosistem din fibră de lemn

Acest episod din drumul spre casa de la Miroslava este dedicat izolării și finisării exterioare. Stilul de viață sănătos al lui Constantin Budeanu, proprietarul casei, se reflectă și în alegerea materialelor pentru fațada casei. Au fost folosite produse din fibră de lemn, atât pentru izolare, cât și pentru placarea exterioară a pereților din cărămidă. Pentru finisare s-a folosit grund de silicat, direct pe placă pentru a asigura rezistența la umiditate, urmând a fi aplicată masa de șpaclu și vopseaua decorativă. Ambele sunt de la Gutex și sunt produse speciale pentru finisarea plăcilor din fibră de lemn.

Placarea pereților din cărămidă

Pentru placarea pereților exteriori ai casei s-au folosit cadre din lemn bine uscat și tratat împotriva carilor cu Holzwurmfrei, un material pe bază de săruri naturale de siliciu. În spațiile create între montanți, aflați la distanță de 60 cm unul de celălalt, a fost introdusă izolație din fibră de lemn Thermoflex de la Gutex. Sistemul a fost închis cu plăci rigide ISOPLAAT Windbarrier, prinse de cadrele din lemn cu șuruburi nichelate.

Veți vedea și în video, la izolarea fațadei, Florin Voșloban (Naturalpaint) insistă asupra câtorva reguli de respectat la montarea plăcilor rigide. În primul rând, îmbinarea dintre plăci nu se face pe colțurile ferestrelor sau ale ușilor. Distanța față de aceste colțuri trebuie să fie de cel puțin 20 cm. O altă regulă este lăsarea unui spațiu de dilatare între plăci, un spațiu de 2-3 mm care permite dilatarea acestora atunci când absorb umiditatea din straturile de finisare. Lipsa spațiului va duce la apariția tensiunilor când umiditatea este absorbită ceea ce va duce la fisurarea grundului și al vopselei de fațadă.

Pe fațadă vor exista zone placate cu piatră, care în ciuda greutății de 60 kg/m², va fi susținută de placa din fibră de lemn. Pe porțiunile unde nu va fi piatră se va aplica vopsea decorativă Gutex și ca strat final vopsea minerală.

Materialele de izolare

Cele două straturi – saltelele și plăcile rigide din fibră de lemn – asigură izolarea termică și fonică a casei.

GUTEX Thermoflex este o izolație fibrolemnoasă care se folosește în structură. Saltelele flexibile din fibre de lemn se montează cu ușurință între căpriori, pe tavane și pe structuri de susținere din lemn sau metal montate pe pereții interiori sau exteriori ai casei. Se adaptează cu ușurință diverselor spații și oferă protecție împotriva temperaturilor extreme, atât vara cât și iarna. Saltelele sunt deschise la difuziune, fiind permeabile la vapori și astfel ajută la reglarea umidității interioare. Pe lângă izolarea termică, Gutex Thermoflex asigură și o foarte bună izolare fonică.

ISOPLAAT Windbarrier sunt plăci izolatoare fibrolemnoase poroase, compacte și rezistente la umiditate care asigură și protecția împotriva vântului. Conductivitatea termică a panourilor este de 0,049 W/mK și îmbunătesc semnificativ temperatura pereților. De asemenea, plăcile contribuie la izolarea fonică prevenind pătrunderea zgomotului exterior și atenuând zgomotul și ecoul generat în interior. Plăcile se utilizează ca elemente de protecție împotriva vântului, elemente de izolare și de consolidare în construcția pereților exteriori, a plafoanelor și acoperișurilor sau ca elemente de suport ale straturilor termoizolante.

Toate produsele folosite pentru finisarea și izolarea interioară și exterioară a casei de la Miroslava se află în portofoliul Naturalpaint.

Video – finisare fațadă exterioară

Florin Voșloban, ghidul nostru tehnic în casa de la Miroslava, ne vorbește acum despre finisarea exterioară. Dacă vreți să aflați recomandările pentru montarea corectă a izolației pe fațada casei urmăriți video-ul de mai jos, Florin are din nou câteva „ponturi” pentru voi!

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian