Business Fabricare case din lemn Prezentare case din lemn

Case de lemn pentru camping, glamping sau bază de agrement

Franța este principala destinație a caselor construite de CasArbor. Astfel de case/cabane sunt o obișnuință în spațiile turistice amenajate de acolo. Compania din Sfântu Gheorghe produce case pe piloni de lemn pentru campinguri, glampinguri și baze de agrement din întreaga lume.  Pentru cine nu este familiarizat cu termenul, glamping este un camping de lux, de 5 stele, având dotările la cel mai înalt nivel de calitate. Glamping, adică glamour + camping. Este o nouă formă de turism, foarte apreciată în toată lumea, care permite și celor mai pretențioși dintre clienți apropierea de natură, fără însă a renunța la confort.

Ambiția Casarbor este de a vinde și în România acest tip de cabane complet utilate și elegante, ridicând astfel la nivel de 4-5 stele acest tip de turism și la noi. Oferta lor se adresează exclusiv altor companii de pe piața de turism autohtonă. Firma acceptă comenzi doar pentru minimum 2 cabane.

Modelele sunt complexe, dotate cu baie, bucătărie și 1, 2 sau chiar 3 dormitoare. Pentru cabanele-cort, care au o cameră și terasă, se acceptă comenzi de minim 10 bucăți. Casele sunt bine izolate termic și dotate cu sisteme de încălzite electrică, putând fi locuite tot timpul anului.

Cabane de top apreciate la cele mai mari târguri de profil din Europa

Cabanele fabricate la Sfântu Gheorghe sunt apreciate de clienții din străinătate, confirmarea venind de la cele mai mari târguri europene de profil ca cele de la La Rochelle și Montpellier din Franța sau Rimini și Padova din Italia. Încă de la primele participări cabanele au fost foarte bine primite, portofoliul de clienți crescând an de an. Calitatea foarte bună a materialelor folosite, lemnul tratat în autoclavă cu soluții specifice pentru o foarte bună rezistență la exterior și dotările de top au fost argumentele care au convins la fiecare participare la târg și fiecare client.

Noua colecție este construită astfel încât cabanele să fie locuite pe toată perioada anului chiar și acolo unde iernile nu sunt tocmai blânde, cum este la noi. Aceasta este principala diferență față de modelele mai vechi despre care găsiți mai multe informații aici.

Cabanele sunt ridicate de la sol, sprijinindu-se pe piloni de lemn rotunjit si tratat în autoclavă, fiind foarte rezistenți la putrezire. Greutatea medie a unei cabane este de 3-4 tone, de aceea pilonii de lemn trebuie sprijiniți pe piloni de beton turnați ca o mică fundație. Pereții sunt izolați cu vată bazaltică de 10 cm, iar plafonul și planșeul cu vată bazaltică de 14 cm grosime.

Lemnul folosit pentru construcția caselor este masiv de rășinoase. Pentru placarea exterioară se folosește pin silvestru tratat. Tratarea este făcută tot în fabrica de la Sfântu Gheorghe, în autoclava proprie și are ca scop creșterea durabilității și a rezistenței lemnului la factori externi (ploaie, ninsoare, vânt, soare).

Pentru impregnare se folosesc Tanalith™ și Tanatone, soluții cunoscute ca fiind cele mai eficiente în tratarea lemnului folosit la exterior. Tanalith™ este soluția activă, iar Tanatone este un produs de colorare care colorează lemnul în nuanțe plăcute de maro. Sunt necesare ambele soluții pentru ca lemnul să fie bine protejat. Procedeul de tratare este descris pe larg aici.

La livrare cabanele au toate dotările necesare pentru a fi locuite confortabil. Camerele sunt mobilate, au spații de depozitare, bucătăria este mobilată și dotată cu toată aparatura necesară, la fel și baia, există mobilier de terasă. Întreaga aparatură – aragaz, frigider, boiler, convectoarele din fiecare cameră – sunt electrice. Cabana poate fi conectată cu ușurință la sursele de curent electric și apă potabilă și la canalizare.

Modele diverse adaptate condițiilor de camping

Colecția cuprinde cinci modele diferite de cabane din lemn astfel încât să răspundă tuturor nevoilor și cerințelor partenerilor. Cea mai mică este cabana-cort, cu o suprafață interioară de 10 m² și o terasă de 6,5 m², iar cea mai mare este o cabana de 35 m² cu 4 camere și terasă de 13,5 m². Toate răspund celor mai exigente cereri de confort și relaxare. Amplasarea și montajul este realizat de specialiștii firmei și este inclus în costul cabanei.

Iată care sunt cele 5 modele despre care găsiți mai multe informații aici:

  • Bora Bora – 35 m², terasă de 13,5 m², 3 dormitoare, living, bucătărie, baie
  • Cape Town – 27 m², terasă de 13 m², 2 dormitoare, living, bucătărie, baie
  • Feroe Motel – 20 m², terasă de 10 m², 1 dormitor, living, bucătărie, baie
  • Solaro – 16 m², terasă de 10 m², cabană tip studio dotată cu dormitor ce poate fi separat de zona de living, spațiu de bucătărie, baie
  • Campeur – cabană tip cort cu suprafața interioară construită de 10 m² și terasă de 6,5 m². Nu se montează pe piloni de lemn.
Cum se pot comanda, condițiile și etapele necesare

Dacă vrei să crești nivelul proprietății turistice și consideri cabanele CASArbor potrivite, tot ce trebuie să faci este să contactezi firma aici. Este bine să știi însă că pentru astfel de case ai nevoie de autorizație de construcție și tot ce ține de amenajarea terenului. Turnarea pilonilor din beton pentru fixarea celor din lemn intră tot în grija ta. Firma îți va furniza planurile și desenele necesare executate de arhitecți autorizați, atât pentru obținerea autorizației, cât și pentru realizarea amenajării. Tot în grija ta intră și racordurile de pe teren pentru apă, curent și canalizare. Datele tehnice le afli de la firmă.

La semnarea contractului vei plăti 40% din valoare și încă 40% la începerea montajului care va fi făcut de echipa CASArbor. Transportul caselor la locul de montaj se plătește separat, este 1,7 euro/km și include și utilajul necesar ridicării casei. Restul de 20% din valoarea contractului va fi plătit după recepția casei.

Și dă un semn și la noi. Promitem să te promovăm. Poate ne vom și vedea în drumurile noastre în căutare de subiecte interesante pentru iubitorii lemnului.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

2 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Care este pretul „la cheie” inclusiv pilonii pt varianta CAPE TOWN si FEROE MOTEL?
    Terenul este in panta usoara. cca 50cm la 10m

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian