Business

Ucrainenii de la DASK Centru își dezvoltă business-ul în România

DASK Centru este prezentă în România de doar trei ani și este deja un nume cunoscut pe piața de mobilier produs din panouri. Experiența de 25 de ani pe piața de mobilă din Ucraina a făcut ca lucrurile să se așeze repede, iar clienții mulțumiți să le aducă și alți clienți. Firma a funcționat într-un spațiu închiriat până acum un an când s-au mutat într-un nou sediu unde au construit depozitul și un atelier de prelucrare panouri. În scurt timp va fi finalizat și showroom-ul unde clienții, persoane fizice sau juridice, pot veni să vadă calitatea materialelor și a accesoriilor, să aleagă și să comande mobilierului în baza proiectului făcut împreună cu designerii firmei.

Am fost la sediul DASK Centru pe de Șoseaua Giurgiului, din București, unde am discutat cu administratorul firmei Stanislav Sapojnicov și directoarea de vânzări Ina Matei, un ucrainean și o basarabeancă, despre ideea deschiderii unei filiale în România, adaptarea la piața românească, despre atelierul unde vor să producă mobilă și despre planurile lor de viitor. Puteți urmări discuția la finalul articolului.

De 25 de ani pe piața de mobilier

DASK Centru s-a înființat cu 25 de ani în urmă în Ucraina ca un mic magazin de feronerie pentru mobilier. Treptat, firma s-a dezvoltat și a început să vândă și celelalte materiale necesare producției de mobilier din panouri derivate. După 13 ani de activitate, compania a început deschiderea de filiale, mai întâi în orașe din Ucraina, apoi în țări vecine. Acum, după 12 ani, DASK Centru are 17 filiale în Ucraina și câte una în Polonia, Republica Moldova și România.

Între timp, firma a dezvoltat o gamă de feronerie sub propriul brand, numit DC, pe care le produc în China. De asemenea, aduce diferite panouri și materiale la prima mână din Ucraina, fiind dealer autorizat pentru brandurile respective. Raportul calitate/preț pentru aceste produse este foarte bun, iar feed-back-ul pozitiv primit de la clienți i-a încurajat să mărească gama de produse oferite. Intenția este de a avea o varietate mare de produse astfel încât fiecare să găsească tot ceea ce dorește în materie de accesorii pentru mobilier. Experiența cu atât de multe filiale le-a arătat că gusturile diferă și este bine să fie pregătiți pentru orice cerință.

În România au un depozit mare, structurat pe două zone, una de materiale și accesorii pentru producerea de mobilier și alta pe mobilier finit adus din Ucraina și un atelier pentru producerea de semifabricate și mobilier finit. Au dezvoltat o rețea de distribuitori în țară, mobila produsă de ei fiind expusă în showroom-uri din București și din țară. În curând va fi deschis încă un atelier de producție, mai mare decât primul, pentru că intenționează să se extindă cu filiala din România și în afara granițelor.

KDT Machinery, un brand de încredere

Pentru debitarea, căntuirea și găurirea panourilor de PAL și MDF folosesc utilaje KDT Machinery. „Am ales marca KDT datorită raportului bun între preț și calitate. Nu este nici cel mai mare preț al utilajelor, nici cel mai mic, dar are o calitate foarte bună și având experiența din Ucraina am decis pentru România să nu experimentăm altceva și am rămas fideli mărcii KDT”, ne-a spus Ina Matei. De altfel, una dintre filiale a fost pentru o vreme dealer oficial KDT Machinery în Ucraina. Extinderea pe piața de mobilier din mai multe țări a făcut dificilă susținerea și acestei părți a afacerii și au decis să renunțe la calitatea de dealer, continuând însă să fie devotați acestei mărci.

KDT Machinery este cel mai mare producător asiatic de utilaje pentru industria mobilei, unul dintre leaderii mondiali în cercetarea și producția echipamentelor și liniilor automatizate pentru producția de mobilier. Compania are sediul central în Guangzhou – China, centre de cercetare și dezvoltare în Italia și Coreea de Sud și baze de producție în Rimini, Italia și Chengdu. Portofoliul companiei include mașini automate de aplicat cant, circulare cu masă mobilă sau de formatizat în pachet, CNC-uri de frezat și CNC-uri de găurit, linii automate de producție și chiar fabrici la cheie. În România, dealer-ul autorizat KDT Machinery este WoodMatic.

Planuri de viitor

Dezvoltarea rapidă din România le-a dat încredere și deja au planuri de creștere a business-ului pentru viitor. Vor să dubleze cifra de afaceri, anul acesta, să deschidă încă un punct de producție și să extindă afacerile din România și în alte țări din Comunitatea Europeană. În noul atelier de producție vor produce mobilier pentru Bulgaria, dar și pentru Canada. Mobilierul pentru Canada se producea în Ucraina, iar acum o parte din el urmează să se producă în România.

Showroom-ul este un alt punct de interes pentru dezvoltarea viitoare a filialei din România. Își doresc ca partenerii să vină aici, să aleagă materialele și să creeze împreună mobilierul, așa cum sună și motto-ul companiei. În showroom, designerii și proiectanții vor fi la dispoziția clientului și-l vor sprijini cu informații tehnice.

În video puteți urmări discuția cu cei doi reprezentanți ai firmei DASK Centru, la pas prin vastul lor depozit și atelier.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian