Caracteristici lemn Mobilier

Masă din lemn de salcâm: de știut înainte să cumperi

Recent am căutat să cumpăr pentru un studio, o masă de lemn cu preț decent, nici prea mic, nici foarte mare. Am vrut masă de lemn, mare, solidă, cu blat de lemn gros, frumos, finisat cât mai natural. Cu picioare negre groase, metalice. Îmi place mult această combinație, mi se pare echilibrul perfect între organic și industrial. Și cele mai multe variante găsite au fost cu lemn de salcâm, dintre care am și ales una. De ce am cumpărat masă de lemn de salcâm și care sunt motivele pentru care, zic eu, am făcut o alegere bună?

Pe scurt, răspunsul este: cu acest lemn frumos se produce mobilă incredibil de durabilă cu un stil unic, inconfundabil.

masa lemn acacia coku.co.uk

Ce este special la o masă de lemn de salcâm?

Durabilitatea. Lemnul de salcâm este un lemn de esență tare, dur, ceea ce face ca mobilierul de lemn de salcâm să fie realizat cu gândul la rezistență și la durată lungă de viață. Și există trei motive care explică acest lucru. În primul rând, salcâmul este cea mai dură specie de lemn de esență tare cunoscută (așa cum este plasat în grila de duritate Janka). În al doilea rând, lemnul de salcâm are o structură complexă care îi conferă caracteristici unice. Sistemele lui biologice îi permit lemnului de salcâm să rămână rezistent în orice mediu. Este extrem de durabil și rezistent la apă, și în mod natural antibacterian. Aceasta înseamnă că poate fi folosit în siguranță pentru prepararea și servirea alimentelor.

masa de lemn de salcam

Este masa de  salcâm o alegere bună?

Salcâmul este una dintre cele mai utilizate specii de lemn de esență tare în producția de mobilier din lemn și una dintre alegerile designerilor de mobilier. Este unul dintre cele mai bune materiale pentru producerea de mobilier de lemn solid și robust, oferind confort și stil pentru perioade îndelungate de timp. Acacia este folosit în mod frecvent pentru mese de sufragerie, deoarece este robust, atractiv, frumos și ușor de întreținut. Întreținerea adecvată este esențială pentru a asigura o viață lungă produselor din lemn de salcâm. Da, lemnul de salcâm este un material excelent pentru mese. Densitatea și duritatea sa îl fac rezistent la zgârieturi și daune cauzate de apă, ceea ce îl face un material perfect pentru suprafețe folosite intens.

Mobilierul din lemn de salcâm are o duritate mai mare decât cel din lemn de stejar, arțar și nuc. Cu toate astea, este mai ușor decât celelalte tipuri de lemn, fiind mai ușor de manevrat în timpul montajului și nu necesită atât de multe fixări, deci mai practic. Salcâmul este un lemn valoros, apreciat pentru rezistența sa naturală la insecte, putregai și descompunere. Conținutul ridicat de tanini îl fac, în mod natural, rezistent la umiditate – unul dintre principalele motive pentru care se fac și mese de exterior din lemn de salcâm. Acest lemn va dura mulți ani cu finisare și întreținere corespunzătoare. Proprietățile naturale ale lemnului de salcâm îl fac să fie una dintre cele mai durabile opțiuni disponibile pe piață și o alegere excelentă pentru mesele care vor fi folosite în mod regulat de copii și familii.

Dar până la toate astea, cel mai evident motiv pentru care ai cumpăra o masă de lemn de salcâm este frumusețea piesei de mobilier de lemn fin. Versatilitatea și opțiunea exclusivistă pentru un produs unic, cu textură, desen și culori prezente în mod unic în fiecare bucată de lemn sunt primele care atrag atenția.

Toate acestea explică de ce o masă de salcâm / acacia este foarte apreciată de profesioniști, cât și de cumpărători.

masa de acacia Deba Meubelen

Slăbiciunile lemnului de salcâm și principalele lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să cumperi o masă de lemn de salcâm

În ciuda listei de caracteristici pozitive, lemnul de salcâm sau acacia are câteva slăbiciuni care îl fac mai puțin dorit în anumite circumstanțe.

Lemnul de salcâm se schimbă de-a lungul anilor, se închide la culoare pe măsură ce îmbătrânește, mai ales mobilierul de lemn de salcâm care stă în aer liber în bătaia soarelui. Nu este neapărat un lucru negativ, dar nu este un aspect preferat de toată lumea. Caracterul său se evidențiază cu cât este folosit mai mult și rezistă foarte bine afară, fără a crăpa sau putrezi. În plus, un finisaj cu ulei natural îi va spori rezistența la decolorare în timp. Cu toate acestea, lemnul de salcâm este sensibil la temperaturi extreme, la căldură și la razele UV. Aceasta înseamnă că lemnul necesită o întreținere regulată și trebuie evitată amplasarea mobilierului lângă surse de căldură.

Cu toate că este relativ la disponibilitatea fiecăruia de a plăti mai mult sau mai puțin pentru un produs, o să pun și prețul la dezavantaje pentru că nu este mic. Prețul poate fi accesibil, dar și foarte mare, în funcție de calitatea lemnului, de modul de realizare a blatului, de design. Lemnul de salcâm este mai scump decât alte specii de lemn de esență tare, precum arțar și stejar, dar are o longevitate mai mare.

Din păcate pentru cei care îl lucrează, salcâmul este și unul dintre tipurile de lemn foarte greu de tăiat, de prelucrat.

Masa de lemn de salcâm acacia Ikea

Din punctul de vedere al beneficiarului, atunci când vă doriți o masă de lemn, rezistentă, pe care să vă puteți baza și peste ani, lemnul de salcâm reprezintă garanția unui mobilier de calitate, construit să reziste peste ani. Cu designul său unic, masa de salcâm este robustă și o opțiune durabilă fiind o investiție care poate dura mulți ani de zile. Nu este doar o opțiune sustenabilă ci mesele de salcâm sunt versatile și dau valoare spațiului unde sunt amplasate.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian