Business

Weinig a achiziționat 50% din Essetre

Weinig a anunțat achiziționarea a 50% din acțiunile Essetre într-o conferință de presă desfășurată la Milano, luni, 17 iulie 2023, la care a fost invitată și Revista din Lemn. În acest fel, Essetre srl și Michael Weinig AG (Weinig) au oficializat alianța strategică anunțată la Ligna 2023. Cele două companii vor continua să se dezvolte împreună, ca parteneri egali.
de la stânga la dreapta: Nicola Sella; Gregor Baumbusch; Giovanni Sella; Cristina Sella; Giuseppe Gherardi. La Milano, Weinig a achiziționat 50% din Essetre
de la stânga la dreapta: Nicola Sella, Gregor Baumbusch, Giovanni Sella, Cristina Sella, Giuseppe Gherardi, la conferința de presă desfășurată la Milano

 

Weinig și Essetre sunt companii foarte asemănătoare din punct de vedere al inovației și tehnologiei. Această colaborare va aduce valoare ambelor mărci: Essetre va avea acces la rețeaua de vânzări și service Weinig, iar Weinig își va consolida poziția pe piață. „Prin acest parteneriat și accesul la portofoliul de produse al Essetre, ne consolidăm și mai mult poziția pe piață. Putem acum oferi clienților noștri întregul lanț de prelucrare a lemnului, de la producția de cherestea până la construcții din lemn, complet, dintr-o singură sursă”, a declarat Gregor Baumbusch (CEO Weinig).

Essetre va continua să fie condusă de familia Sella, am fost asigurați de către ambii parteneri. Giovanni Sella, fondatorul Essetre: „Nu am fi făcut o astfel de colaborare cu niciun alt partener. Weinig și Essetre reprezintă tehnologiile de vârf de pe piață. Ambii avem ambiții uriașe prin combinarea competențelor noastre de vârf. Avem încredere că va fi o creștere puternică și durabilă.”

Compania Weinig a fost fondată în 1905 de Michael Weinig. Din 1947, compania s-a specializat în dezvoltarea și producția de mașini și echipamente pentru prelucrarea lemnului. În 2022, Weinig a realizat vânzări, la nivel mondial, de 586 milioane de euro. Compania are 1.000 de angajați la sediul central din Tauberbischofsheim, Germania și aproximativ 2.500 în întreaga lume. Gregor Baumbusch este CEO al Weinig din 2018.

Essetre este specializată în industria construcțiilor din lemn, precum și în cea de mobilă. Fondată în 1979 de Giovanni Sella, ca o afacere de familie, Essetre are sediul în Thiene, provincia Vicenza din Italia. De atunci, Essetre și-a extins piața în peste 30 de țări și a proiectat și fabricat peste 1200 de mașini CNC pentru prelucrarea lemnului.

În România, Essetre este reprezentată de Ligna Dumi Tech, din Brașov.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian