Business

Akzo Nobel raportează rezultatele pentru primul trimestru din 2024

Akzo Nobel, lider global în domeniul lacurilor și vopselelor, a publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2024, arătând o creștere organică de 2% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, în pofida unei scăderi marginale a veniturilor cu 1%. Această performanță este susținută de creșterea volumului de vânzări în segmentele de vopsele și lacuri și de expansiunea marjei de profit.

Veniturile companiei au scăzut ușor la 2.640 de milioane de euro, însă venitul operațional a înregistrat o creștere impresionantă de 43%, ajungând la 261 de milioane de euro. De asemenea, EBITDA ajustat a crescut cu 19%, atingând 363 de milioane de euro, iar marja EBITDA ajustată a crescut de la 11.5% în 2023 la 13.8% în 2024.

Greg Poux-Guillaume, CEO Akzo Nobel, a declarat: „Performanța noastră din primul trimestru combină creșterea volumului de vânzări în segmentele de vopsele și lacuri cu expansiunea marjei, la fel ca în trimestrul precedent. După o creștere a volumelor cu 2% în T1, ne pregătim pentru o creștere suplimentară în domenii unde vedem oportunități de piață, cum ar fi în segmentul de vopsele pulbere, unde adăugăm noi linii de producție.”

Compania a finalizat recent un proiect major de investiții la uzina din provincia Bac Ninh, lângă Hanoi, Vietnam. Aceasta include cinci noi linii de producție de vopsele pulbere și o linie dedicată produselor pe bază de apă pentru piața electronicelor de larg consum. Acesta este un pas important pentru consolidarea poziției companiei în Asia și pentru un proces de producție mai sustenabil.

Un alt punct notabil este atingerea unui nou reper în America Latină, unde toate unitățile de producție ale companiei funcționează acum 100% cu energie regenerabilă, marcând un avans semnificativ în reducerea emisiilor de carbon pe întreg lanțul valoric cu 50% până în 2030.

Akzo Nobel își propune pentru 2024 să realizeze un EBITDA ajustat între 1.5 și 1.65 de miliarde de euro și să reducă datoria netă la aproximativ 2.3 x EBITDA până la sfârșitul anului.

Akzo Nobel a fost fondată în 1792 și este activă în peste 150 de țări cu branduri importante printre care Akzo Nobel, DULUX, Sikkens, Sadolin sau Zweihorn. Pentru informații suplimentare, inclusiv declarațiile financiare consolidate, vă recomandăm să consultați raportul trimestrial complet, accesibil pe pagina web a companiei.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian