Business Utilaje producție case lemn

Nestle Fenster – afacere cu o istorie de 400 de ani

Nestle Fenster GMBH este una dintre cele mai vechi companii de producție de ferestre din Germania, cu o tradiție ce datează de peste 400 de ani. Conducerea actuală a afacerii este asigurată de Annkathrin Nestle și sora ei, reprezentând a douăsprezecea generație în familia Nestle. De-a lungul secolelor, această afacere de familie a evoluat și s-a adaptat schimbărilor din industrie, devenind un nume de referință în producția de ferestre, așa cum reiese și din filmul realizat de HOMAG, de la finalul articolului.

Compania oferă o gamă variată de produse, de la ferestre din lemn, lemn-aluminiu, până la ferestre din plastic și uși de diferite tipuri. Întreaga producție, de la planificare la fabricare și asamblare, este realizată intern, asigurând un control de calitate riguros și o producție eficientă.

Un punct de cotitură pentru Nestle Fenster a fost parteneriatul cu compania HOMAG. În anii ’90, afacerea a început să crească semnificativ, iar decizia de a colabora cu HOMAG a dus la modernizarea producției și la integrarea unor noi tehnologii de prelucrare. Această colaborare a fost inițiată prin implementarea unui proiect care a constat în modificarea unei mașini CNC pentru producția de mobilier, iar ulterior s-a dezvoltat într-un parteneriat de succes.

Cooperarea dintre cele două companii a dus la o serie de inovații și îmbunătățiri în producție. Au fost introduse noi mașini și linii de producție care au permis creșterea capacității și preciziei în fabricarea ferestrelor și a ușilor. Această eficiență a ajutat Nestle Fenster să facă față provocării lipsei de muncitori calificați, permițându-le angajaților să se concentreze pe alte sarcini.

În timp, Nestle Fenster a continuat să se extindă, deschizând noi locații și mărind gama de produse. În 2010, compania a construit o nouă unitate de producție la Hörschweiler, care a fost extinsă în mod constant. În 2017, a fost adăugată o nouă hală și un alt centru de prelucrare, dublând capacitatea de producție.

Showroom-ul „Lumea ideilor pentru ferestre și uși” din Tumlingen a devenit o destinație importantă pentru clienți și profesioniști din industrie, consolidând poziția Nestle Fenster ca un producător de top.

Astăzi, Annkathrin Nestle și echipa sa continuă să dezvolte afacerea de familie, menținând standardele de calitate și adaptându-se tendințelor în creștere spre durabilitate. Această poveste de succes reflectă evoluția unei afaceri de familie, sprijinindu-se pe tradiție și inovare pentru a răspunde provocărilor contemporane. Mai jos povestea Nestle Fenster GMBH într-un video realizat de HOMAG.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână