Deco&Design

Cuverturi și covoare din…resturi de lemn

V-ați gândit vreodată că vă puteți înveli cu…lemn? Designerul german Elisa Trozyk ne demonstrează că acest lucru este posibil. Colecția sa Wooden Textiles (textile din lemn) conține o serie de cuverturi, pături, fețe de masă și covoare confecționate din lemn și material textil, în proporție de 50-50%.

accordioncollection3

Elisa Trozyk a studiat designul textilelor la Berlin, iar după absolvire a plecat pentru un master la Londra. Aici a descoperit un atelier de mobilă care urma sa oprească producția și care avea deșeuri de lemn rezultate în urma lucrului cu furnirul. Așa a apărut ideea de a folosi resturile de lemn într-un mod total neobișnuit. Din deșeurile recuperate, sunt tăiate cu ajutorul laserului bucăți minuscule de lemn în formă triunghiulară, care sunt îmbinate cât mai artistic și prinse pe suprafața unui material textil (bumbac).

catalogue-wooden-textiles-2012

Colecția Wooden Textiles ne arată cum lemnul, un material dur și rigid, poate căpăta fluiditate atunci când este combinat cu materialul textil. De asemenea, proprietățile lemnului se transmit către materialul textil, conferindu-i forță și flexibilitate.

Wooden-Textiles-Elisa-Strozyk-18

woode plaid (artar)

Micile bucăți de lemn sunt prinse cu grijă pe țesătură, construindu-se încet-încet un material hidrid care poate sta întins perfect pe suprafețe plane sau se poate mula pe o mobilă și care poate lua uneori forme dintre cele mai interesante. Întâlnirea dintre flexibilitate țesăturii și rigiditate lemnului dă naștere unor forme neobișnuite, mișcătoare și curgătoare.

Wooden-textiles-by-elisa-strozyk-yatzer_2

miss-maple-3

Lemnul folosit este de cireș și arțar, natur sau vopsit. Bucățile de lemn sunt prinse treptat pe suportul textil, dând naștere unor desene interesante și atrăgătoare.

woodentextile14

Elisa Trozyk, prin colecția Wooden Textiles, este o deschizătoare de drumuri. Ea reușește să depășească modul în care percepem în mod obișnuit materialele și să le dea noi dimensiuni și întrebuințări. Ea îmbină în mod armonios materiale noi cu cele recuperate, flexibilitatea cu rigiditatea. Materialul inventat de ea devine din ce în ce mai apreciat, Trozyk fiind invitată să creeze și alte produse textile la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată că ar putea fi făcute din lemn.

lea-peckre-&-elisa-strozyk2

(sursa: elisastrozyk.de)

Categorii

Abonează-te la newsletter