Bricolaj Idei de meșterit

Ce pot face 2 mâini dibace din…clești de rufe din lemn

În articolul despre gadget-uri din lemn vă prezentam și un clește de rufe din lemn devenit stick USB. Spuneam atunci că designerul care l-a creat a făcut multe alte obiecte din clești de rufe. Cum este o zi de weekend m-am gândit să vă arăt câteva moduri simple de a folosi cleștii din lemn, vechi sau noi, pentru a face obiecte folositoare. Cum vremea rece deja a venit vom sta mai mult în casă, așa că timp ar fi. Idei sper sa vă dau eu.

Nu mai este mult până la Crăciun (vă vine să credeți?), așa că încep cu o coroniță. Aveți nevoie de sârmă, spray cu vopsea verde, mărgele roșii, bentiță roșie pentru fundă și…clești de rufe din lemn. Din sârmă faceți un cerc de dimensiunea dorită. Înainte de a prinde capetele sârmei insirați mărgelele. Vopsiți în verde cleștii cu ajutorul spraiului (puteți folosi si alte metode de vopsire). Prindeți capetele sârmei și începeți să puneți cleștii, alternativ – o mărgea, un clește – până când tot cercul este ocupat. Înghesuiți cleștii foarte bine pentru a sta cât mai fix. Faceți o fundă din bentiță roșie și prindeți-o de unul din clești. Asigurați-vă că vă rămâne bentița și pentru a face o buclă de prindere. Și coronița e gata!

clești de rufe
sursa foto: fabdiy.com

Aveți o oglindă rotunda și vreți să-i faceți o ramă? Nimic mai simplu! Prindeți de jur-împrejur clești de rufe, puneți-i o fundă pentru a o agăța și aveți o oglindă foarte originală.

clești de rufe
sursa foto: homedit.com

Dacă vreți să complicați lucrurile, lipiți oglinda pe două cercuri concentrice de carton, unul mai mare și celălalt mai mic. Prindeți clești de marginile ambelor cercuri. Aveți grijă ca cercul mare să fie mai mic decât cercul mic cu cleștii prinși pe margine. Așa se vor vedea numai cleștii de rufe, nu și cartonul. Atașați un sistem de prindere și… ați făcut rama.

clești de rufe
sursa foto: craftgowker.com

Puteți găsi diverse soluții pentru a realiza astfel de rame rotunde. Se pot folosi și cleștii vechi cărora le scoateți arcul metalic și folosiți jumătățile separat. Le puteți lipi pe un carton rotund prins de un suport rezistent și având loc pentru oglindă în mijloc. După ce lipiți cleștii vopsiți totul în culoarea dorită și prindeți oglinda în centru.

clești de rufe
sursa foto: tarradinnis.com

Tot din jumătăți de clești puteti face steluțe pentru bradul de Crăciun,

clești de rufe
sursa foto: lifeatcloverhill.com

sau suport pentru ibricul fierbinte.

clești de rufe
sursa foto: countryliving.com

Cu o bucată dintr-o ramă din lemn, sau chiar o scândură simplă, pe care lipiți câțiva clești și îi atașați un sistem de prindere, puteți face un suport pentru eșarfe,

clești de rufe
sursa foto: feshdesignpedia.com

mărgele, cordoane sau curele.

clești de rufe
sursa foto: diyncrafts.com

Dintr-o conservă rămasă după ce s-a golit conținutul se pot face suporturi pentru candele sau lumânari parfumate,

clești de rufe
sursa foto: familyschic.com

sau pentru micile ghivece cu flori. Este suficient să prindeți cleștii de marginea conservei și suportul este gata. Pentru ghivece, cleștii vechi arată și mai bine pentru că au patina vremii.

clești de rufe
sursa foto: freshdesignpedia.com

Pentru cei care sunt mai pricepuți și se încumetă să monteze un sistem electric cu bec (ceea ce ar trebui să nu fie deloc complicat pentru că astfel de sisteme se găsesc în magazinele DIY), pot trece la fabricarea unor lămpi sau veioze. Iată cum puteți face o lampă deosebită din sârmă (poate fi folosit și un coș de gunoi din sârmă) și clești de rufe.

clești de rufe
sursa foto: woohome.com

Cu puțină imaginație puteți face abajururi de lampă care vor trezi invidia prietenilor.

clești de rufe
sursa foto: casadinhas.woodpress.com

Dacă aveți talent la desen și puteți desena tot felul de animăluțe, folosiți cleștii de rufe pentru a crea jucării simple și vesele pentru copii…și nu numai.

clești de rufe
sursa foto: usefuldiy.com

Nici artiștii nu pot sta departe de acest mic clește de rufe. Artistul Gerry Stecca realizeaza obiecte foarte interesante, expuse în muzee sau în hoteluri celebre,

clești de rufe
sursa foto: gerrystecca.files.wordpress.com

sau îmbracă  trunchiurile arborilor cu „armuri ” din clești de rufe, creând un decor urban unic.

clești de rufe
sursa foto: gerrystecca.files.wordpress.com

Așa că, nu aruncați cleștii vechi de rufe. Chiar dacă s-au înnegrit mai au încă multe de spus. Iar dacă v-am trezit dorința de bricolaj dar nu aveți clești din lemn prin casă, mergeți și cumpărați unu-două seturi. Investiția nu e mare iar ceea ce puteți face este minunat. Succes!

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian