Mașini și Scule Mobilier Utilaje Producție Mobilier

Noua generație de mașini de căntuit Holzmann

Deși este sfârșit de an, simpaticul meșter Holzmann lucrează și se ocupă și de cercetare pentru a putea aduce clienților soluții complete și complexe la prețuri competitive. De fapt, Holzmann Austria a dedicat întreg anul inovării, perfecționând și diversificând astfel utilajele. Dintre acestea, echipamentele de aplicat cant s-au evidențiat în mod deosebit, cererea constantă venită din partea clienților și a distribuitorilor determinând firma producătoare să le adauge cele mai noi tehnologii în domeniu. Drept urmare, producătorul austriac a venit anul acesta cu trei modele noi de mașini de căntuit, dedicate micilor producători de mobilier și atelierelor de tâmplărie.

masini de cantuit KAM Holzmann Danibrum

Noi modele de mașini de aplicat cant Holzmann

După multe testări și după ce și-a câștigat un loc de top prin numărul de mașini de aplicat cant KAM 215 EPS vândute, Holzmann Austria vine cu 3 modele noi îmbunătățite:

  • mașină de aplicat cant cu prefrezare KAM 215 EPSV
  • mașină de aplicat cant cu grup pentru rotunjire la colțuri KAM 215 EPSK
  • mașină de aplicat cant cu prefrezare și grup pentru rotunjire la colțuri KAM 215 ALL

Scopul apariției acestor noi modele este ca micii producători să poată beneficia de avantajele unei mașini de căntuit fără investiții mari, achiziționând doar serviciile de care au nevoie sau pe care și le doresc. Utilajele seriei KAM permit producătorilor să atingă și să mențină productivitatea dorită, obținând și o calitate superioară a produsului finit. Și toate acestea la un preț corect și accesibil. Mașinile de căntuit sunt deja în depozitele Danibrum – reprezentantul Holzmann în România – unele dintre fiind acum în drum spre clienți sau chiar în atelierele lor.

masini de aplicat cant KAM Holzmann Danibrum

KAM 215 EPS – dotările de bază și punctul de pornire pentru cele trei modele noi

KAM 215 EPS este gândită special pentru ateliere și pentru micii producători. Compactă și stabilă, își poate găsi locul cu ușurință în orice atelier, fiind foarte utilă celor care prelucrează panouri de PAL sau MDF pentru fabricarea mobilierului. Mașina face aplicări de cant PVC cu grosimi între 0,4 și 3 mm, pe suprafețe drepte. Dimensiunile panourilor ce pot fi căntuite pot avea grosimea între 10 și 50 mm, iar lungimea minimă de prelucrare de 120 mm. Alimentarea cu plăci se face automat și constant, la o viteză de 10,3 m/min.

Mașina de aplicat cant KAM 215 EPS are 6 grupuri de bază:

  • preadezivare
  • presarea cantului pe panoul adezivat
  • tăiere la capete
  • țicling pe drept
  • frezare profilată pe ambele fețe
  • polișare

Lipierea cantului pe panou se face cu adeziv termoplastic. Încălzirea lui începe imediat ce mașina este pornită, dar există și funcție de stand-by, pentru a evita supraîncălzirea adezivului în cuvă. Temperatura poate fi reglată electronic de pe un panou cu touch-screen. Adezivul este pus direct pe panoul pe care apoi vine aplicat cantul. Presarea se face cu 4 cilindri de presiune, pentru a asigura un contact foarte bun între panou și cant, rezultând o lipire durabilă. Tăierea cantului la capete este foarte precisă și realizată cu 2 freze circulare independente. Grupul de țicling îndepărtează surplusul de adeziv de pe fața inferioară și superioară, iar frezele profilate asigură frezarea la o rază de 2 mm pe ambele fețe. Pentru setarea tipurilor de muchii, KAM 215 EPS are o unitate de reglare echipată cu contor.

Noutățile noii generații de mașini de aplicat cant KAM 215 – grupul de prefrezare și cel de rotunjire la colțuri

Adăugând încă 2 grupuri de lucru, grupul de prefrezare și grupul de rotunjire la colțuri, Holzmann oferă acum mai multe posibilități, aducând în clasa de mijloc această gamă de mașini de aplicat cant pentru ateliere. Grupurile adăugate permit producătorului de mobilă obținerea unei calități superioare a produsului finit. În același timp, acesta poate alege mașina potrivită nevoilor sale, de la o mașină cu dotările de bază, până la o mașină comparabilă ca performanță cu cele folosite de marile fabrici de mobilă.

Ce fac în plus noile grupuri?
Grupul de prefrezare prelucrează panoul pentru ca aplicarea cantului să fie perfectă. Este o mașină pentru cei foarte pretențioși. Prin prefrezare se elimină eventualele defecte apărute la debitarea plăcilor de PAL sau MDF astfel încât aplicarea cantului să fie perfectă și nici o imperfecțiune a suprafeței să nu apară sub el.
Grupul de rotunjire la colțuri frezează cantul astfel încât îmbinarea dintre cant și panou și dintre marginile cantului la colțuri să fie perfectă. Calitatea astfel obținută satiface și cel mai pretențios client.
 
masini de aplicat cant KAM Holzmann Danibrum
Grup prefrezare

masini de cantuit KAM Holzmann Danibrum
Grup rotunjire la colțuri
 
Aceste grupuri noi, plus cele de bază, se regăsesc acum în KAM 215 ALL, vârful de gamă al seriei. Pe lângă dotările care permit obținerea unor panouri de calitate, foarte bine căntuite, mașina are un meniu simplu, intuitiv și ușor de folosit. Tehnologia touch-screen ușurează trecerea de la o operație la alta, operatorul având toate informațiile la îndemână. Brațul frontal, reglabil și dotat cu role libere, susține în siguranță panourile. Utilajul este prevăzut cu lumini interioare, limitatoare de protecție pentru deschiderea ușilor, butoane de urgență amplasate la ambele capete ale mașinii și dispozitiv de protecție pentru alimentare succesivă.
 
Informații complete privind caracteristicele mașinilor de aplicat cant din gama KAM de la Holzmann, precum și prețuri gasiți pe site-ul holzmann-utilaje.ro/produse-noi. Mai jos, o prezentare a mașinii de căntuit făcută de specialistul Danibrum.
 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian