Diverse

Danemarca construiește prima parcare pe structură de lemn din țară

Orașul Aarhus, al doilea cel mai mare oraș danez, va avea o parcare pe structura de lemn. Parcarea face parte din proiectul de revitalizare și regenerare urbană a Sydhavnskvarteret [zona de Sud a orașului port] si ar putea deveni cea mai mare clădire pe structură de lemn din Danemarca.

Clădirea este concepută de 2 studiouri de arhitectură, Open Platform și JAJA Architects, care au câștigat o competiție pentru construirea primei parcări pe structură de lemn, din Danemarca. Clădirea se încadrează viziunii țării ca până în anul 2050 să devină neutră din punct de vedere al carbonului.

Pentru realizarea clădirii cu o suprafață totală de 19,300m²  se vor folosi plăci lamelate de lemn masiv – atât CLT – Cross Laminated Timber cât și LVL- Laminated Veneer Lumber, cu o fațadă verde.

Pe lângă cele 700 de locuri de parcare, distribuite pe 6 nivele, clădirea va include 2,000m² de spații publice, cum ar fi sala de sport, galerie, cafenea și sală de evenimente.

Facilitățile pentru mijloacele de transport clasice și cele alternative vor fi situate la parterul clădirii si vor include stații de reîncarcare, închirire biciclete tip cargo, stații de tip carpooling (împărțirea călătoriei cu autovehiculul) și locuri de parcare dedicate vehiculelor de închiriat pe termen scurt (engl. car-sharing)

Situat în apropierea centrului orașului, proiectul este menit să încurajeze localnicii să își parcheze mașina și să își continue drumul pe jos, pe bicicletă sau pe scuter.

Andreea Spoiala

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian