Evenimente

Caravana nZEB Roadshow Iași – informații de la cei mai buni specialiști în domeniul construcțiilor și eficienței energetice

 Caravana nZEB Roadshow de la Iași, 29 iunie – 2 iulie 2022 este unul dintre cele mai interesante evenimente de gen la care am luat parte. Organizarea, networking-ul de calitate, atmosfera “încinsă”, dar super relaxată, entuziasmul firmelor participante și tonele de informații oferite gratuit celor interesați au fost punctele forte ale acestui eveniment la care am ajuns datorită lui Vlad Liteanu de la Litarh.

Ce este caravana nZEB Roadshow

Caravana nZEB Roadshow – un eveniment despre nZEB și case cu consum de energie aproape egal cu zero, care reunește experți din domeniile construcțiilor și eficienței energetice, furnizori de soluții și tehnologii pentru realizarea clădirilor cu o performanță energetică ridicată. Un loc pentru discuții la nivel de expert despre standardul nzeb, case eficiente energetic și case pasive, materiale și soluții inovative folosite pentru atingerea standardului nzeb în construcții.

Vlad Ciobanu – ZECAPH

Dacă nu știați, există o directivă europeană care ne obligă să construim clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero. Da, ne obligă, dar este spre binele tuturor pentru că ne forțează să construim case mai confortabile și mai sănătoase. Și dincolo de această obligativitate, ne învață cum să consumăm mai inteligent și mai responsabil resursele pentru a construi corect locuințe confortabile și durabile. Iar dacă luăm în calcul și ultimele luni care plusează cu o realitate destul de usturătoare, direcția dată de nZEB este una firească. Și în condițiile astea, n-ar fi mai bine să avem o casă cu consum de energie aproape egal cu zero? Dar cum, cu ce și cu cine? 

Ei bine, acesta a fost și scopul Caravanei: de a informa, de a oferi consultanță, de a prezenta soluții eficiente pentru atingerea standardului nZEB și implicit pentru a construi mai bine. Este un eveniment cu intrare liberă pentru toți cei care vor să afle cum pot avea o casă mai bună, mai eficientă, cum pot reduce costul cu energia sau cum se pot alătura profesioniștilor în domeniu. Și mai ales pentru cei care lucrează în orice specializare din domeniul construcțiilor, pentru cei care (își) construiesc case, renovează, recondiționează, re-, re-, re- …

Cine a participat la nZEB Roadshow Iași

La Iași a fost inflație pe mp de specialiști, de “propovăduitori ai eficienței energetice în construcții” de la care am putut afla despre nZEB, despre structuri prefabricate, despre case eficiente, despre cum se poate construi sustenabil și eficient în standardele de calitate ale anului 2022. A fost o plăcere să îi reîntâlnim pe Marius Șoflete – Inginerie Creativă, Vlad Manoloiu – nZEBshop și renoVATA, Emil Baciu – CADwork, Horia Petran – URBAN-INCERC și Președinte Cluster pRO-nZEB România, Daniel Butucel – Miradex, Vlad Ciobanu – Zecaph și bineînțeles pe Vlad Liteanu de la Litarh că doar „din cauza” lui am mers la Iași 😉

Vlad Liteanu – LITARH

Firme specializate din domeniul construcțiilor și al eficienței energetice s-au reunit sub organizarea Clusterului Pro-nZEB pentru a informa, a oferi consultanță și a prezenta soluții eficiente din domeniu. Timp de 4 zile s-au desfășurat workshop-uri, prezentări și discuții, sesiuni de prezentare a principiilor nZEB, workshop-uri pentru pregătirea profesioniștilor pentru nZEB, demonstrații practice și tururi de șantiere ale unor locuințe cu consum redus de energie. De asemenea, cei care se pregătesc să se alăture profesioniștilor în domeniu au putut participa la workshop-uri dedicate.

Daniel Butucel – MIRADEX

Informații gratuite de la cei mai buni specialiști din domeniul construcțiilor și eficienței energetice

Cei care au fost la Caravana zZEB au primit consultanță de la cei mai buni specialiști din domeniu, ingineri, proiectanți, auditori energetici și constructori de case pasive. Au descoperit soluțiile și tehnologiile la standard nzeb. Au putut afla despre structuri prefabricate pentru construcția caselor, despre performanța energetică a clădirilor, pompe de căldură, soluții de ventilație cu recuperare de căldură energii regenerabile, despre termosisteme și izolații, soluții de etanșare la aer și de eliminare a punților termice, soluții de montaj uși și ferestre la standard de case pasive, despre conformarea energetică a clădirii, cum să izolezi casa, cum să o etanșezi, CUM SĂ CONSTRUIEȘTI CORECT. 

Vlad Manoloiu – nZEBshop

Tur de șantier de casă cu consum redus de energie și discuții la liber

Vremurile se schimbă, la fel trebuie să se schimbe și modul în care construim. La nivel internațional se fac eforturi de reducere a impactului asupra mediului prin modul în care construim, iar lemnul este o soluție foarte bună. Litarh construiește de ani de zile case pe structuri prefabricate din lemn în multe țări europene, iar de curând li s-a alăturat și România. În timpul Caravanei, celor interesați de case cu consum redus de energie și de case pasive li s-a oferit ocazia de a vizita un șantier de casă low energy în apropiere de Iași și de a participa la discuții cu cei “răspunzători” de proiectul în cauză – proprietar, arhitect (MIOLK), structurist (INGINERIE CREATIVĂ) și constructor (LITARH). Vizitatorii au profitat de această situație rarisimă de a-i avea pe toți patru într-un loc lansând discuții și întrebări.

Ioan – beneficiar, Vlad – constructor, Marius – structurist, Adriana – arhitect

Despre organizatori și următorul oraș unde va ajunge Caravana nZEB

Evenimentul a fost realizat de echipa Clusterului pRO-nZEB, cu sprijinul sucursalei Moldova, în cadrul proiectului nZEB Roadshow.

Clusterul pRO-nZEB este o asociatie non profit, din care fac parte firme din domeniul construcțiilor și al eficienței energetice a clădirilor, înființată cu scopul de a promova conceptul de clădire cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB) în România, în vederea reducerii până la eliminare a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de utilizarea clădirilor. “Caravana nZEB Roadshow este o campanie de informare pentru reducerea impactului negativ cauzat de încălzirea globală și scumpirea energiei.” spune Horia Petran, Președinte Cluster pRO-nZEB România.

Horia Petran – URBAN-INCERC, Președinte Cluster pRO-nZEB

Următorul eveniment nZEB Roadshow va fi în octombrie la Cluj. Urmăriți detaliile pe pagina evenimentului nZEB Roadshow.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian