B2Bife 2023 Evenimente

Vino pe 23 septembrie la B2Bife să vorbim despre finisarea lemnului!

Vă aștept pe 23 septembrie 2023 la standul Revista din Lemn (66A) de la târgul BIFE-SIM să vorbim despre finisarea lemnului și a panourilor derivate. Tema din cadrul evenimentului B2Bife este Defecte de finisare: de ce apar și cu le reparăm, dar vom putea discuta despre oricare alt subiect de care sunteți interesați. Voi fi la standul Revista din Lemn pe toată durata târgului (21-24 septembrie), dar agenda evenimentului fiind bogată (vezi aici programul B2Bife) am dedicat ziua de sâmbătă, în intervalul 14.00-16.00, finisării. Vă aștept pe toți, profesioniști sau hobbyiști, lucrători în ateliere sau în fabrici mari să vorbim despre tehnologii de finisare, tehnici deosebite, influențe negative asupra calității peliculelor și alte astfel de subiecte.

Pasiunea mea este lemnul

Probabil mulți dintre voi, mai ales cei care au aflat despre mine citind articolele tehnice despre finisarea lemnului din Revista din lemn, își pun întrebarea dacă ar trebui să dea crezare celor citite. Nu sunt puțini cei care-și pun părerile pe net, dar nu întotdeauna ele sunt și corecte. De aceea m-am gândit să las mai jos un scurt  curriculum vitae (CV) care să explice cum am dobândit experiența în domeniu.

Sunt absolventă a Facultății de chimie industrială, secția de Chimie organică. Chimia m-a ajutat și mă ajută foarte mult să înțeleg fenomenele care apar în finisare și să le găsesc o rezolvare. Pasiunea pentru lemn a venit însă la trei ani de la absolvire. După stagiatura făcută la Combinatul Chimic Giurgiu, în 1988 m-am transferat la Institutul de Cercetări și Proiectări al Industriei Lemnului (ICPIL) -devenit mai târziu Institutul Național al Lemnului (INL) – pentru a lucra în cercetare, la secția de Chimie/Finisarea lemnului. Aici am căpătat pasiunea pentru lemn și am învățat foarte mult despre comportamentul lui în diferite situații.

Și tot la institut m-au cunoscut, 10 ani mai târziu, reprezentanții firmei ICLA – fabrică producătoare de lacuri și vopsele din Italia – care mi-au propus să reprezint compania în România. Așa a apărut ICLA România, care pe lângă vânzarea de lacuri și vopsele pentru lemn, și-a propus să transmită cât mai multe informații tehnice lucrătorilor din domeniu. Am făcut acest lucru cu ajutorul simpozionului FINITEH, care aduna cel puțin o dată pe an specialiști în finisare de la fabrici pentru a discuta despre noutățile apărute și a dezbate problemele de care se loveau.

După alți 10 ani, în 2008, ICLA România a fost vândută unei multinaționale din domeniu. Am continuat să lucrez în cadrul multinaționalei încă aproape 7 ani, perioadă în care am avut contact cu marile fabrici din domeniu, cu tehnologii și materiale de finisare de ultimă generație. A fost o altă perioadă de acumulare de cunoștințe mulțumită și contactului cu colegi din diferite țări.

În 2016 s-a născut Revista din Lemn din dorința de a crea o comunitate activă și informată de oameni care lucrează în industria lemnului sau sunt doar pasionați. Mi-am dorit să transmit cât mai multe informații din cele acumulate în timp, rămânând în același timp conectată cu domeniul pentru a nu rata noutățile.

Dacă vrei să vorbim despre finisare vino sâmbătă, 23 septembrie la standul Revista din Lemn de la BIFE-SIM 2023. B2Bife! Hai la BIFE!

Stand Revista Din Lemn 66A | Pavilion B2 | Romexpo

Pentru mai multe detalii despre agenda evenimentul B2Bife accesează site-ul b2bife.biz
B2Bife
BIFE-SIM 2023 este organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România și Camerele de Comerț și Industrie Județene. Este cel mai important eveniment al anului din Industria Lemnului și reunește întreaga industrie a mobilei, echipamentelor de prelucrare a lemnului și accesoriile lor. 

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian