Business

SCM Group îl numește pe Pietro Gheller Director al SCM Wood Division

SCM Group a anunțat numirea lui Pietro Gheller ca director al Diviziei pentru Lemn. Gheller îi succede lui Luigi De Vito, care își continuă rolul ca Director General al SCM Group. Această numire marchează un pas important în angajamentul companiei de a îmbunătăți operațiunile globale și de a-și consolida poziția de lider în sectorul mașinilor industriale.

Pietro Gheller, născut la Vicenza acum 48 de ani, are o bogată experiență profesională și academică. A participat în 1997 la Programul pentru Afaceri Internaționale de la Stockholm School of Economics și a absolvit în 1999 Universitatea Bocconi din Milano, cu specializarea Business Economics. De-a lungul carierei, începută în anul 2000, Gheller a ocupat poziții de consultant în domenii strategice, de manager în vânzări, marketing comercial și aprovizionare, lucrând pentru importante companii italiene, pentru multinaționale din Italia și din afara ei, în sectoare ca FMCG, a bunurilor de folosință îndelungată și a mașinilor industriale.

În 2019, s-a alăturat SCM Group ca Sales&Markets Director în Divizia pentru Lemn (Wood Division), gestionând managementul a peste douăzeci de sucursale ale grupului și întreaga rețea de vânzări operaționale din Italia și din străinătate. Sub îndrumarea sa comercială, SCM și-a intensificat prezența directă pe piețele cheie, deschizând noi sucursale în Turcia, India, Asia de Sud-Est și Balcani, și stabilind parteneriate comerciale strategice, cum ar fi cel cu compania suedeză Randek AB în sectorul sistemelor pentru construcția de structuri din lemn.

În 2022, a fost numit Product&Markets Director la SCM, preluând conducerea diviziilor de business și, astfel, a diferitelor tehnologii care compun vasta gamă de produse ale grupului dedicate întregii industrii de prelucrare secundară a lemnului.

De la 11 aprilie 2024, Gheller a preluat conducerea Diviziei pentru Lemn, gestionând departamentele industriale și de relații cu clienții ale SCM, împreună cu departamentele de dezvoltare tehnologică și comercială. „Doresc să mulțumesc Consiliului de Administrație și conducerii generale SCM Group pentru încrederea arătată în mine. Pentru mine, acesta este apogeul carierei mele profesionale, carieră care mi-a permis să dobândesc abilități importante în gestionarea directă a echipelor globale și să adopt o abordare din ce în ce mai strategică și orientată către rezultate, experiențe și competențe de care sunt mândru să mă folosesc în gestionarea Diviziei pentru Lemn în fiecare domeniu de expertiză. Contextul macroeconomic internațional nu este încă de partea industriei, dar putem continua să ne concentrăm pe forța echipei noastre, valoarea investițiilor continue și puterea financiară a Grupului, pentru a câștiga noi cote de piață.” – a declarat Pietro Gheller.

SCM Group este unul dintre liderii globali din domeniul tehnologiilor pentru prelucrarea unei game largi de materiale și componente industriale. În întreaga lume, companiile grupului acționează într-o varietate de sectoare, de la mobilier la construcții, de la automotive la aeronautică și de la yachting la prelucrarea plasticului. SCM Group coordonează, susține și dezvoltă trei centre de producție specializate din Italia, cu o cifră de afaceri de 900 de milioane de euro, 4.000 de angajați și o prezență directă pe toate cele 5 continente.

Pietro Gheller în interviul pe care ni l-a acordat în martie 2024, la Dach+Holz International

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian