Mobilier Specii lemn

De ce alegem mobila din bambus

Mobila din bambus are un aspect exotic care place multora. Mobilierul din bambus poate fi atât pentru exterior, cât și de interior. Pe lângă estetică, bambusul are multe alte calități care fac din obiectele din acest material o foarte bună alegere.

mobila din bambus
sursa foto: drawhome.com
Proprietățile bambusului

Bambusul este o specie lemnoasă care crește foarte repede. El crește de 10 ori mai repede decât majoritatea speciilor de lemn tare. Este comparat cu lemnul tare pentru că este foarte dur. Studiile au arătat că bambusul obișnuit este de 20% mai dur decât stejarul roșu, dar sunt specii și cu 100% mai dure.

O altă caracteristică foarte importantă a bambusului este stabilitatea. Spre deosebire de alte specii lemnoase el nu își schimbă dimensiunile din cauza umidității din atmosferă, nu variază dimensional din cauza schimbărilor de climă. Rezistă foarte bine afară atât în aer umed, cât și în aer uscat, fiind o alegere foarte bună pentru mobilierul de exterior.

Fibra bambusului este foarte rezistentă, foarte puternică. Este dovedit că rezistența la tracțiune a bambusului este mai mare decât cea a oțelului. Fibrele de bambus sunt folosite împreună cu fibra de sticlă sau alte materiale pentru a obține materiale compozite foarte rezistente și stabile. Această rezistență extraordinară se datorează faptului că bambusul crește drept și înalt, fără ramificații. Nicio altă specie nu crește așa. Chiar dacă are acele îmbinări, ele sunt dense și nu slăbesc structura bambusului.

sursa foto: papertostone.com
sursa foto: bamboohabitat.com
Utilizările bambusului

Bambusul poate fi folosit ca atare pentru fabricarea mobilei sau se pot face panouri care sunt similare celor din lemn masiv, dar mult mai rezistente și mai dure. Datorită acestei durități panourile de  bambus sunt folosite pentru blaturi sau tocătoare de bucătărie. Sunt foarte rezistente la tăietura de cuțit, rămânând întregi și după o întrebuințare îndelungată.

Alegând mobila din bambus faceți o alegere eco, o alegere verde. Bambusul este o sursă naturală care nu are nevoie de o lungă perioadă pentru regenerare. Folosirea lui la fabricarea mobilei, a parchetului sau a altor obiecte din lemn duce la salvarea lemnului din specii care au nevoie de mult mai mult timp pentru a se regenera.

La aceste avantaje se adaugă aspectul exotic și deosebit al mobilei din bambus. Designerii se întrec în a realiza modele unice în culori cât mai atractive ce pot fi adaptate tuturor gusturilor, fără a face compromisuri. Mobila din tije de bambus satisface gustul celor mai excentrici, mai extravaganți, iar cea din panouri din bambus poate fi făcută în stil clasic, pentru cei mai conservatori dintre noi.

mobila din bambus
sursa foto: verycozyhome.com
mobila din bambus
sursa foto: modernbamboo.com

Sper ca aceste argumente să vă facă să priviți cu încredere mobila din bambus și să vă gândiți că, pe lângă serviciul făcut planetei, vă faceți vouă unul,  pentru că veți avea o mobilă foarte rezistentă, durabilă și originală.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian