Mobilier Specii lemn

De ce alegem mobila din bambus

Mobila din bambus prezentă și pe piața românească este interesantă, exotică și pare că atrage. Există mobilă de exterior, dar și de interior. Pe lângă acest aspect ce ține de estetică, bambusul are și multe alte calități care recomandă mobila și alte obiecte făcute din acest material.

mobila din bambus
sursa foto: drawhome.com

Bambusul este o specie lemnoasă care crește foarte repede. El crește de 10 ori mai repede decât majoritatea speciilor de lemn tare. Și este comparat cu lemnul tare pentru că este un lemn foarte dur. Studiile au arătat că bambusul obișnuit este cu 20% mai dur decât stejarul roșu dar sunt specii de bambus exotic care sunt și cu 100% mai dure decât stejarul roșu.

sursa foto: papertostone.com

O altă caracteristică foarte importantă a bambusului este stabilitatea. Spre deosebire de alte specii lemnoase el nu își schimbă dimensiunile din cauza umidității din atmosferă, nu variază din cauza schimbărilor de climă. Rezistă foarte bine afară, atât în aer umed cât și în aer uscat, fiind o alegere foarte bună pentru mobilierul de exterior.

sursa foto: kolkata.all.biz
sursa foto: kolkata.all.biz

Fibra bambusului este foarte rezistentă, foarte puternică. Este dovedit că rezistența la tracțiune a bambusului este mai mare decât cea a oțelului. Fibrele de bambus sunt folosite împreună cu fibra de sticlă sau alte materiale pentru a obține materiale compozite foarte rezistente și stabile. Această rezistență extraordinară se datorează faptului că bambusul crește drept și înalt, fără ramificații. Nicio altă specie nu crește așa. Chiar dacă are acele îmbinări, ele sunt dense și nu slăbesc structura bambusului.

sursa foto: bamboohabitat.com

Bambusul poate fi folosit ca atare pentru fabricarea mobilei sau se pot face panouri din bambus, care sunt similare panourilor din lemn masiv, dar mult mai rezistente și mai dure.

sursa foto: jacekpartyka.com

Datorită acestei durități panourile de  bambus sunt folosite la obținerea blaturilor pentru bucătării sau tocătoarelor de bucătărie. Sunt foarte rezistente la tăietura de cuțit, rămânând frumoase și după o întrebuințare îndelungată.

mobila din bambus
sursa foto: verycozyhome.com

Foarte important este că alegând mobila din bambus faceți o alegere eco, o alegere „verde”. Bambusul este o sursă naturală care nu are nevoie de o lungă perioadă pentru regenerare. Folosirea lui la fabricarea mobilei, a parchetului sau a altor obiecte din lemn duce la „salvarea” lemnului din specii care au nevoie de mult mai mult timp pentru a se regenera.

sursa foto: zh-tw.zekka.japan.com
sursa foto: zh-tw.zekka.japan.com

La aceste avantaje sa adaugă aspectul exotic și deosebit al mobilei din bambus. Designerii se întrec în a realiza modele cât mai deosebite, în culori cât mai atractive, ce pot fi adaptate tuturor gusturilor, fără a face compromisuri. Mobila din tije de bambus satisface gustul celor mai excentrici, mai extravaganți

mobila din bambus
sursa foto: homespike.org

iar cea din panouri din bambus poate fi făcută în stil clasic, pentru cei mai conservatori dintre noi.

mobila din bambus
sursa foto: modernbamboo.com

Sper ca aceste argumente să vă facă să priviți cu încredere mobila din bambus și să vă gândiți că, pe lângă „serviciul” făcut planetei, vă faceți vouă unul, achiziționând o mobilă foarte rezistentă, durabilă și foarte originală.

mobila din bambus
sursa foto: balibamboocreations.com

Categorii

Abonează-te la newsletter