Evenimente

Caravana nZEB Roadshow ajunge la Cluj-Napoca între 3 și 6 noiembrie. Vino să afli cum să construiești eficient și durabil

După București, Brașov și Iași, a venit rândul Clujului să găzduiască caravana nZEB Roadshow. Evenimentul dedicat construcțiilor eficiente energetic este organizat de Clusterul pRO-nZEB în parteneriat cu echipa șoflete.ro și va avea loc între 3 și 6 noiembrie la Sala Polivalentă – BT Arena. Intrarea este liberă, iar cei interesați despre cum se construiește corect, eficient și durabil pot primi gratuit informații și consultanță de la cei mai buni specialiști din domeniul construcțiilor eficiente energetic și al caselor pasive. Organizatorii ne spun că va fi cel mai mare eveniment nZEB din România și avem toate motivele să-i credem. Interesul pentru eficiența energetică a clădirilor este mare, am văzut acest lucru și la evenimentul nZEB Roadshow de la Iași.

caravana nzeb la cluj

Evenimentul nZEB Roadshow

Criza energetică nu a apărut în ultimul an. Despre problemele legate de diminuarea resurselor naturale, combustibili fosili și protecția mediului se vorbește de multă vreme la nivel mondial. Așa a apărut preocuparea pentru consumul sustenabil, pentru reducerea pierderilor de energie și găsirea de surse alternative. Cum cel mai mare consum de combustibili fosili și cele mai multe emisii de noxe vin din domeniul casnic, s-a ajuns la concluzia că trebuie construit astfel încât pierderile energetice să fie cât mai reduse, dacă este posibil chiar aproape de zero (nZEB – near zero energy building). Ca urmare, există o directivă europeană care ne impune să construim clădiri al căror consum de energie convențională pentru întreținere să tindă către zero.

nZEB Roadshow este un eveniment care își propune să promoveze bunele practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero, la care participarea publicului este gratuită pentru ca informația să ajungă mai ușor la cei interesați.

caravana nzeb la cluj

Ediția de la Cluj-Napoca, organizată în parteneriat cu echipa șoflete.ro

Evenimentul nZEB Roadshow este organizat în România de Clusterul pentru promovarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero pRO-nZEB. Spre deosebire de celelalte ediții, la Cluj-Napoca s-a implicat în organizarea evenimentului și șoflete.ro, echipa care de trei ani se ocupă de educare în domeniul construcțiilor eficiente energetic și durabile.

Pentru cei care își propun acum să construiască o casă rezistentă și bine izolată, Marius Șoflete este un nume de referință. Oriunde am filmat ridicarea unei case noi pe structură de lemn, beneficiarii ne-au spus că au aflat de la Șoflete cum trebuie construit pentru a avea o casă eficientă energetic. Cu ajutorul materialelor video tehnice, bine informate și directe, Marius reușește să răspundă tuturor întrebărilor pe care și le pun cei care doresc să construiască sau să renoveze o casă. Este hotărât să schimbe modul cum este privit acum domeniul construcțiilor și, așa cum ne-a declarat într-un interviu, scopul lui fundamental este să învețe oamenii să construiască mai bine.

Specialiști din domeniul construcțiilor eficiente vin la Cluj-Napoca

La fel ca la celelalte opriri ale caravanei nZEB și la Cluj-Napoca vor fi prezente firme specializate din domeniul construcțiilor și al eficienței energetice, pregătite să răspundă întrebărilor, să informeze și să ofere consultanță. Vor fi patru zile pline, cu întâlniri, discuții pe machete, workshop-uri, prezentări, conferințe și dezbateri. Totul oferit gratuit, scopul fiind de a construi pentru viitor, mai bine și mai responsabil. Voi fi întâlniri utile, atât pentru beneficiari, cât și pentru constructori și studenți fiind o oprotunitate de a afla noutățile din domeniu, de a descoperi materiale și tehnici de lucru moderne.

Dacă te gândești să construiești în următoarea perioadă o casă, ești constructor sau student, notează în agendă evenimentul de la Cluj-Napoca din 3-6 noiembrie, de la Sala Polivalentă – BT Arena. Ai ocazia să vorbești cu o mulțime de specialiști care-ți vor oferi consultanță gratuită.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian