Prezentare case din lemn

Trăind în copaci

Căsuțele din copaci nu mai sunt de mult doar un loc de joacă pentru copii. Au devenit pentru mulți un mod de viață. Fie ca sunt proprietăți sau că sunt parte a unor pensiuni sau resorturi, căsuțele sunt adevărate locuințe, având tot confortul. Nu este de mirare că au apărut și constructori pentru astfel de case. Unul dintre ei este Pete Nelson, din Fall City, Washington SUA, care a clădit o întreagă organizație în jurul dorinței unor oameni de a trăi în copaci.

căsuțele din copaci
Echipa

Pasiunea din copilărie

Pete s-a îndrăgostit de căsuțele din copaci încă de când avea 5 ani, iar tatăl său i-a construit un fort într-un copac din spatele garajului casei lor din Ridgewood, New Jersey. Pasiunea pentru căsuțele din copaci a rămas aceeași și după terminarea colegiului. Combinând pregătirea în economie cu dragostea pentru tâmplărie, construcții și căsuțele din copaci, a rezultat o afacere înfloritoare, cunoscută acum în toată America.

Nelson conduce acum Nelson Treehouse and Supply, o firmă care construiește căsuțe în copaci în orice colț al Statelor Unite și Treehouse Point, aflat în Fall City, un resort B&B (bed and breakfast) în care oaspeții stau, unde altundeva decât în căsuțele construite în copac.

Pete o are alături pe soția sa Judy, îndrăgostită și ea de viața din copac și pe cei trei copii, care lucrează cu toții acum la firmă.

căsuțele din copaci
Lacul Chelan Treehouse
căsuțele din copaci
Burl
căsuțele din copaci
Echipa la munca
căsuțele din copaci
Trillium

Pasiunea transformată în business

De-a lungul timpului, Pete a angajat foarte buni specialiști, care pun pasiune în ceea ce fac, realizând proiecte cu adevărat deosebite.

Orice contract nou în care se implică începe cu vizita beneficiarilor la Treehouse Point, unde văd căsuțele. Apoi au o întâlnire cu un membru al firmei pentru a-i spune ce anume își doresc. Sunt încurajați să povestească orice fantezie legată de acest subiect, cât de mare vor să fie casa, dacă include mai mulți copaci, etc, iar dacă vor casa pentru copii, aceștia sunt invitați să participe la discuții. După ce-și fac o idee despre dorințe, fac o vizită clientului pentru a vedea copacii și a se asigura că pot suporta construcția. Urmează proiectul, aprobarea lui de către beneficiar și în final, construcția.

În plus față de activitatea legată de construcția căsuțelor, Pete Nelson scrie și cărți despre construcția lor. Ultima dintre ele, „Be in a Treehouse”, detaliază aspecte tehnice privind construcția, cu exemple de căsuțe din întreaga lume.

căsuțele din copaci
Casuta in Texas

Restaurantul din copac

Unul dintre proiectele sale recente este căsuța din copac făcută pentru restaurantul „Laurel Tree” din Utopia, Texas.

Proprietarii au dorit să facă un salon separat, un fel de separeu de 6 persoane, în copacul generos din curte. Cum Laurel este pasionată de bucătăria franceză, decorurile interioare au fost realizate în așa fel încât să pară un mic și cochet restaurant parizian.

Pete a ținut cont și de faptul că trebuie să existe un acces facil de la bucătărie, așa că legătura dintre căsuță și restaurant este făcută cu o pasarelă cu pantă lină.

Cum se vede, viața în copac nu mai pare ceva doar pentru copii. Se poate duce o viață foarte „serioasă” în copac, având toate facilitățile necesare.

căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree
căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree
căsuțele din copaci
Restaurant Laurel Tree
căsuțele din copaci
Bucatarie in casuta de la lacul Chelan
căsuțele din copaci
Art Studio
căsuțele din copaci
Art Studio

O mică piedică în calea acestui vis s-ar putea să fie costurile, care nu sunt deloc de neglijat.

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână