Prezentare case din lemn

Casă pe roți eco-friendly, din lemn recuperat

Este posibil ca pentru mulți dintre cei care își doresc o casă de vacanță, aceasta să fie visul.  Adică o casă pe care să o poți pune într-o poiană sau o pădure, sa fie prietenoasă cu mediul înconjurător și să fie din lemn reciclat. O astfel de casă este subiectul articolului de mai jos. Este eco-friendly, alimentarea cu energie se face cu ajutorul panourilor montate pe acoperiș, are sisteme pentru recuperarea apei de ploaie și este dotată cu tot ceea ce este necesar, la un standard foarte înalt, fiind total independentă.

casă eco-friendly

Casă pe roți cu dotări de lux

Cei de la Greenmoxie au avut ideea acestui proiect la care au colaborat cu designeri, tâmplari, constructori și specialiști în sisteme de energie solară și recuperarea apei de ploaie. Au fost atât de entuziasmați de idee încât, cu toate că stabiliseră un buget, lucrurile au cam scăpat de sub control. Pe măsură ce proiectul prindea viață, le veneau tot felul de idei noi pe care le și puneau în practică. În final a ieșit ceva ce până atunci credeau a fi imposibil: o casă ecologică, dar cu tot confortul, o casă cu dotări „de lux”.

Casa are o suprafață de 35 mp. Exteriorul este din lemn de cedru tratat cu ulei de in. Pereții interiori sunt din lemn de pin vopsit, podeaua din stejar, iar plafonul din lemn recuperat. Este acoperită cu tablă neagră ondulată pe care sunt montate 2 panouri solare.

Are baie, bucătărie, living, dormitor, chiar și o terasă mobilă care este acționată electric. Baia are duș cu toate dotările, chiuvetă și toaletă cu sistem de compostare. Livingul are canapea și mobilier multifuncțional, foarte util pentru depozitare. Dormitorul este la mansardă unde se ajunge pe o scară care de fapt este un dulap în trepte. Bucătăria are aragaz alimentat cu propan, frigider și chiuvetă funcțională. Casa este foarte luminoasă și aerisită, având ferestre pe toate cel 4 laturi și o lucarnă creată datorită diferenței de nivel dintre restul casei și zona de mansardă.

Toate aparatele sunt alimentate de un sistem fotovoltaic solar cu o capacitate de 11 kW energie stocată. Apa de ploaie este colectată într-un butoi de 200 l. Apa folosită se recuperează, existând sisteme care o și purifică. Casa este izolată termic și are un sistem de ventilație care permite menținerea în interior a unei temperaturi stabile și confortabile. Iarna poate fi încălzită cu ajutorul unui încălzitor cu propan si a unei sobe cu lemne.

Da, căsuța asta mobilă poate fi visul multora dintre noi. Puțini sunt cei care nu și-ar dori să mute din când în când casa în locuri sau țări diferite și să rămână cu același confort. O astfel de casă este acum un vis realizabil.

casă eco-friendly

casă eco-friendly

casă eco-friendly

casă eco-friendly

casă eco-friendly

casă eco-friendly

panouri-solare

tiny-house-right-side

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

3 comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Eu pot sa fac sa iasa si mai ieftin. Daca as fi fost angajat pana acum , as fi avut propria mea casa cu tot cu panouri, fara sistemul de acumulare a apei de ploaie. Costul ar fi mult sub ceea ce oferiti dumneavoastra ca alternativa ca pret, calitate dar economic la extrem. Sunt extrem de serios in ideea asta!

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână