Idei de meșterit

Coșuri în locul sertarelor: un look deosebit dar și o idee de „lucru pentru acasă”

Mi-am declarat cu ceva vreme în urmă pasiunea, vinovată cum spuneam și atunci, pentru coșuri decorative, fie ele de răchită, nuiele, sfoară sau panuși. Iar combinația dintre mobila din lemn și aceste cosuri mi se pare cu adevărat deosebită. Coșurile reduc din greutatea mobilierului, atât la propriu cât și la figurat, aspectul final fiind mult mai „soft”.

coșuri decorative
sursa foto: coinexploit.com

Orice esență lemnoasă se potrivește cu coșurile. Esențe „serioase”, ca stejar sau nuc, devin parcă mai simplu de purtat și de așezat în casă. Înlocuirea unei părți din sertarele unei comode cu coșuri o scoate din banal, din obișnuit, păstrându-i în egală măsură posibilitățile de depozitare.

coșuri decorative
sursa foto: oaksolutions.co.uk

O mobilă închisă la culoare, cu aspect de mobilă veche, se luminează având o parte din sertare înlocuite cu coșuri decorative. Jocul nuielelor, posibilitățile de a le colora mai deschis sau de a le decora cu alt fel de materiale, de a le personaliza, vor „deschide” mobila, o vor face mai prietenoasă.

coșuri decorative
sursa foto: theinspiredroom.net

Sunt unele stiluri în mobila care se potrivesc foarte bine cu coșurile. De exemplu shabby chic pare făcut special pentru ele. Finisajul distress sau spălat, culorile deschise, pastelate, merg foarte bine cu culoarea naturala a pănușilor, a sforii sau nuielelor. Coșurile pot fi dublate cu pânză naturală din in sau cânepă și decorate cu dantele.

coșuri decorative
sursa foto: melodymaison.co.uk

Mobilierul cu coșuri în loc de sertare este perfect pentru baie sau bucătărie. Am văzut la un moment dat într-un hotel un astfel de mobilier si am preluat modelul. Îți dă senzația că poți organiza mult mai bine baia punând obiectele în coșuri decât ai face-o punându-le în sertare.

coșuri decorative
sursa foto: decorpad.com

În bucătărie, dulapurile care au coșuri în loc de sertare îți permit să depozitezi legumele în ele. Coșurile permit circulația aerului lăsând legumele să „respire” în voie.

coșuri decorative
sursa foto: phoenix-joinery.co.uk

Ca proiect DIY, înlocuirea sertarelor cu coșuri pare proiectul perfect. Dacă aveți o comodă, o noptieră mai veche, sau alt fel de mobilier cu sertare pe care vreți să-l schimbați, cred că asta este cea mai bună soluție. Și dacă vă gândiți să-i schimbați si culoarea v-ați ales cu o mobilă nouă.

coșuri decorative
sursa foto: dressers.dexear.com

Important este să existe baza pentru sertare, nu numai șinele pe care stau. Dacă sunt numai șinele trebuie să găsiți coșuri pe măsură și asta este puțin mai complicat. Când există bază puteți pune mai multe coșuri cu diferite dimensiuni. Veți obține un aspect mult mai interesant.

coșuri decorative
sursa foto: sweetieandjoy.ca

Înlocuirea sertarelor cu coșuri mi se pare o idee foarte buna și deja mă gândesc la o comodă veche care zace în pod. Promit să vă arăt și vouă ce a ieșit (asta numai dacă rezultatul o să merite să fie făcut public. 😉)

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian