Forestier

Pânze panglică MaxFLEX Premium de la Wood-Mizer

MaxFLEX reprezintă una dintre mărcile Wood-Mizer de pânze pentru fierăstrău panglică. Wood-Mizer a proiectat această pânză cu scopul de a realiza o pânză durabilă, universală, cu o flexibilitate sporită și o durată de viață extinsă. Specialiștii Wood-Mizer au selectat cu grijă aliaje speciale de la producătorii europeni de oțel pentru a oferi o durată de viață mai lungă pânzei și au călit fiecare vârf de dinte printr-un proces de inducție, rezultând o pânză rezistentă cu performanță de debitare maximă. Fiecare dinte este ceaprazuit cu precizie de un echipament controlat de computer, iar ascuțirea dinților pânzei se face folosind tehnologia CBN super abrazivă.

În timpul testelor din laboratorul fabricii, aceste pânze de fierăstrău au demonstrat o rezistență semnificativ mai bună la solicitarea de încovoiere față de alte modele. Când a venit timpul pentru teste suplimentare pe teren, pânzele de fierăstrău MaxFLEX au fost puse la dispoziție pentru fierăstraiele panglică Wood-Mizer din întreaga lume.

Compania cehă, Drevodiskont, prelucrează lemnul de pin și molid cu un fierăstrău hidraulic LT20, urmat de un circular de tivit EG300. Această companie folosea pânze de fierăstrău DoubleHARD, dar când au fost lansate pânzele MaxFLEX în 2014, au fost de acord să le încerce. Directorul de producție de la Drevodiskont, Radek Tausch, a dispus testarea noilor pânze iar, după măsurătorile necesare, a constatat că folosind pânzele MaxFLEX se poate tăia mai rapid. „Viteza de debitare a crescut, în timp ce calitatea scândurii rămâne ridicată, nu există scânduri „vălurite”. Astfel, în fiecare zi debităm cu 1 metru cub mai mult lemn”, afirmă Radek.

Compania bulgară, Steel MS, operează două fierăstraie hidraulice Wood-Mizer LT20 pentru fabricarea de elemente structurale din specii de rășinoase locale pentru constructori și cherestea din specii de foioase pentru producătorii de mobilă. În 2015, au primit pânze de fierăstrău MaxFLEX pentru testare. „Cu această pânză, viteza de tăiere este mai mare”, a confirmat Stanislav Dimitrov Penev, coproprietarul companiei. „Am debitat aproximativ 8 metri cubi în 10 ore pe fiecare fierăstrău LT20”.

În acest fel, pânzele de fierăstrău MaxFLEX creează un avantaj competitiv pentru operatorii de fierăstraie prin creșterea productivității prin viteze mari de tăiere. Acest lucru a fost pe deplin apreciat de companiile pentru care productivitatea ridicată și calitatea înaltă reprezintă criterii esențiale la fel de importante, în principal atunci când produc cherestea pentru export. Există multe dintre aceste fierăstraie în România, iar opțiunile clienților se îndreaptă clar în favoarea pânzelor MaxFLEX. În anii următori lansării modelului MaxFLEX, aceasta a devenit cea mai populară pânză de fierăstrău Wood-Mizer din România.

Toate pânzele MaxFLEX au un unghi în cârlig de 10° (profil de dinți de 10/30) și distanța dintre dinți de 22.225 mm. Aceste pânze sunt disponibile cu grosimi de 1,07 mm sau 1,14 mm și lățimi de 32 mm, 35 mm sau 38 mm. Pânzele MaxFLEX sunt sudate la lungimi personalizabile și livrate gata de utilizare

Descărcați ghidul Wood-Mizer despre pânze.

Wood-Mizer oferă în prezent următoarele tipuri de pânze:

            SilverTIP, Carbon: Pânză ideală pentru prelucrări primare și secundare

            DoubleHARD, Aliaj înalt: Pânză universală, durabilă, pentru majoritatea aplicațiilor de debitare lemnoasă

            MaxFLEX, Premium: Pânză durabilă, universală, realizată din aliaj special pentru o durată de viață prelungită a pânzei

            BiMETAL, Industrială: Pânză rezistentă pentru debitarea în regim de producție. Asigură o durată de viață mai lungă a pânzei de fierăstrău, în special la debitarea speciilor de lemn abrazive, exotice

Contactați reprezentantul Wood-Mizer pentru mai multe informații despre pânzele de fierăstrău panglică și prețurile acestora.

Economisiți timp – cumpărați pânzele pentru banzic din magazinul online Wood-Mizer.

Anamaria

Anamaria are peste 15 ani de experienta in marketing si comunicare pentru firme din industria si retailul de mobila. Inainte de Ces Brands a coordonat activitatile de marketing la ICLA Romania.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomână