Mașini și Scule

Danibrum ATC 2030 Master – router CNC construit după nevoile clienților

ATC 2030 Master este un CNC Danibrum creat de specialiștii firmei pornind de la nevoile clienților. Experiența în domeniul prelucrării lemnului și a panourilor derivate din lemn, vizitele constante la clienți, discuțiile multe și lungi avute cu ei de-a lungul timpului au dus la conturarea ideii că este nevoie de un  utilaj adaptat pieței românești care să acopere cât mai multe dintre aceste nevoi. Cum aveau, pe lângă informațiile din piață, și cunoștințele tehnice necesare, au zis că cea mai bună variantă este construirea unui CNC dedicat pieței din România, marca Danibrum.

De ce un CNC Danibrum

Danibrum se bazează pe experiența acumulată în mulți ani de lucru în domeniul prelucrării industriale a lemnului. Pentru a construi o versiune pe placul celor care prelucrează lemn și panouri derivate, tehnicienii Danibrum au folosit tot ce au învățat în urma rezolvării problemelor pe care le-au întâmpinat. Practic, toată experiența acumulată este întoarsă acum către clienți sub forma unui CNC adaptat nevoilor lor.

Iată ce motive invocă producătorul în sprijinul alegerii unui CNC Danibrum:

  • piesele sunt atent alese de departamentul tehnic pentru a fi perfect compatibile cu condițiile specifice fabricilor și atelierelor românești
  • un raport foarte bun calitate pret
  • sistem de operare simplu și intuitiv
  • beneficii post vanzare: suport tehnic specializat, punere în funcțiune, inițiere operator
cnc danibrum
Foto: Robert Colpoș, Danibrum
Noile modele de CNC

Modelul ACT 2030 Master are o suprafață de lucru de 2000 mm lățime și 3000 mm lungime, iar înălțimea este de 200 mm. Cu ajutorul lui se pot prelucra uși din lemn de orice esență sau fronturi de mobilier din lemn, PAL sau MDF. Finisarea este de calitate, în principal, datorită motorului de 9 KW.  CNC-ul este dotat cu sistem de ungere a căilor de glisare pentru precizie cât mai bună și rezistență în timp.

Principalele avantaje ale acestui CNC Danibrum sunt:

  • motor de frezare de mare performanţă cu sistem de răcire cu apă
  • viteza reglabilă a axului de rotație la frezare, îmbunătățind astfel eficiența și calitatea prelucrării și crescând durata de viață a sculelor
  • este compatibil cu o gamă largă de soft-uri avansate – Aspire, VCarve Pro, Type3, Artcam, CAXA, UG, Mastercam, Ucancam, etc.
  • are structura rezistentă din oțel
  • are șine de glisare de înaltă precizie HIWIN
  • unitate de comandă și control cu Mach 3, computer desktop cu monitor de 17inch
  • schimbarea frezelor este autonomă și automată

Pe lângă acest model, Danibrum are în lucru și alte modele de CNC sub brand propriu, adaptate unor fluxuri tehnologice specifice. Colaborarea cu beneficiarii a permis rezolvarea unor probleme strict legate de fluxul de producție, astfel încât să se obțină o calitate foarte bună a prelucrării chiar și la viteze mărite. Utilajele se caracterizează printr-un foarte bun echilibru între calitatea prelucrării și viteza de lucru astfel încât să se obțină randamente cât mai bune.

cnc danibtum
Foto: Robert Colpoș, Danibrum
cnc danibrum
Foto: Robert Colpoș, Danibrum
Este din ce în mai multă nevoie de utilaje performante. Alegeți-le în cunoștință de cauză

Obținerea unor prelucrări cu precizie de micron, nevoia creșterii productivității, posibilitatea accesării fondurilor pentru investiții sau lipsa forței de muncă sunt doar câteva dintre motivele creșterii cererii de utilaje CNC. Înlocuirea oamenilor, din ce în ce mai greu de găsit, cu mașini care pot face prelucrări ore în șir, pare să fie una dintre cele mai bune soluții. Mai ales că utilajele vin cu calitate sporită, creșterea productivității și siguranță în prelucrare.

De fiecare dată când mergem prin țară auzim despre această mare problemă a lipsei forței de muncă. Nu mai departe de săptămâna trecută cineva spunea despre una dintre echipe care anul trecut avea 7 oameni, iar acum are doar trei. În condițiile acestea devine greu de acceptat contracte pe termen lung, mulți alegând să lucreze cu comenzi sezoniere. Tehnologizarea, acolo unde fluxul și tehnologia permite, este soluția, iar ideea Danibrum de a face utilaje performante adaptate cerințelor și condițiilor noastre trebuie salutată.

Însă, un CNC nu-i un utilaj pe care-l cumperi în fiecare zi și nici ceva ce poate fi achiziționat cu ceva mărunțiș. De aceea, alegerea lui trebuie făcută cu grijă și după o documentare prealabilă.  Când vă hotărâți să cumpărați, cereți cât mai multe informații și pentru ca ele să fie utile, furnizați la rândul vostru cât mai multe informații despre tipul de activitate, parametri de lucru, flux tehnologic, cerințe, așteptări. Nu cumpărați un CNC la primul impuls și nici pentru că ați primit o finanțare nerambursabilă. Un utilaj, chiar dacă este „gratis”, dacă nu este corect ales vă va costa mult după aceea.

O sugestie a modului de alegere a unui CNC găsiți în site-ul Danibrum. Sunt acolo 5 aspecte la care să vă gândiți înainte de a achiziționa unul.

Totuși, nu stați mult pe gânduri pentru că luna aceasta există și o ofertă: 5% discount la achiziționarea unui CNC Danibrum ACT 2030 Master.

cnc Danibrum
Foto: Robert Colpoș, Danibrum

Mihaela Radu

Mihaela Radu este inginer chimist dar are o mare pasiune pentru lemn. De mai bine de 20 de ani lucreaza in domeniu, finisarea lemnului fiind ceea ce a definit-o in aceasta perioada. A acumulat experienta lucrand intr-un institut de cercetari, in propria firma, precum si intr-o multinationala. Isi doreste sa impartaseasca continuu din experienta proprie cu cei care au aceeasi pasiune....si nu numai.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian